Jeffrey Roos

Trouwen in Oostende kan nu op zeilschip Mercator

Voortaan is het mogelijk om te trouwen op het zeilschip de Mercator in Oostende. Dat is meteen de derde openbare plaats in Oostende waar huwelijksplechtigheden mogen. "We merken dat veel koppels gebruik maken van die mooie plekjes in onze stad om de meest romantische dag van hun leven te vieren", zegt schepen voor Burgerzaken Hina Bhatti (Open VLD).

"Stap aan boord van een onvergetelijke huwelijksreis op het zeilschip Mercator", zegt schepen Bhatti. Voorlopig heeft het stadsbestuur drie data vastgelegd waarop trouwen op de Mercator kan: 14 juli, 11 augustus en 8 september. Het kost 350 euro. Het echtpaar kan na de plechtigheid ook een receptie boeken. Dat kan bij Toerisme Oostende, de beheerder van het schip.

Jeffrey Roos

Sinds enkele jaren mogen steden en gemeenten een huwelijksplechtighed organiseren op openbare plaatsen. In Oostende is het al mogelijk om te huwen op het terras van de Venetiaanse Gaanderijen met zicht op zee en op de kiosk van het Leopoldpark. En dat slaat aan. "Ja, het is een groot succes", zegt schepen Bhatti. "Veel trouwers kiezen voor een plechtigheid op één van die mooie plekjes. En voortaan opent dus ook de Mercator de zeilen voor de liefde."

Meest gelezen