Vriendin van Herman Brusselmans vindt zijn korte kapsel maar niets: “Ik moet het weer laten groeien”

Na 37 jaar rond te lopen met lang haar, besloot schrijver Herman Brusselmans (65) om korte metten te maken met zijn kenmerkende kapsel. Omdat “dat op den duur tegenstak”, verklaarde hij. Maar zijn vriendin stond niet meteen te springen toen hij na al die jaren de schaar liet zetten in zijn weelderige haardos. “Het staat haar niet aan”, zegt de auteur.

wvb

LEES OOK. Na meer dan 35 jaar heeft Herman Brusselmans (65) weer kort haar: “Het voelt wel wat raar”

Brusselmans was dinsdagavond te gast in de Nederlandse talkshow Marcel & Gijs. “Iedereen vindt het leuk, behalve mijn vriendin”, vertelde de auteur over zijn recente metamorfose. “Ze zei: ‘Ik heb een vriend gekozen met lang haar, maar nu heb ik een vriend met kort haar. Dat staat mij niet aan.’”

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schrijver, die sinds 1986 rondliep met wat hij omschrijft als “haar dat bijna tot aan je kont reikt”, gaf in zijn wekelijkse Humo-column te kennen dat hij zijn lange, intussen grijze lokken meer dan beu was. “Mijn haar was dof, zo dood als een pier. Het brak af langs alle kanten”, verduidelijkte Brusselmans daags na zijn transformatie de reden waarom hij zijn coiffure liet kortwieken. Bovendien stak hij er een hoop tijd en moeite in om zijn typerende kapsel te onderhouden. “Het was altijd zoveel werk, dat wassen en conditioner gebruiken”, aldus de 65-jarige auteur.

Opnieuw laten groeien

De knipbeurt voelde dan ook aan als een hele bevrijding. “Ik zie er helemaal anders uit nu, het voelt wel wat raar. Maar het is veel beter, frisser ook. En misschien word ik nu wat minder snel herkend en aangesproken.”

Al zal daar naar eigen zeggen toch weer verandering in komen, want de succesvolle schrijver verklapte in het Nederlandse praatprogramma nog dat hij zijn haar binnenkort alweer zal laten groeien, weliswaar onder lichte druk van zijn lieftallige wederhelft.

“Ik vroeg haar: ‘Hoe lang moet het dan worden?’ Ze zei: ‘Zo lang als dat van Marcel van Roosmalen’ (talkshowhost van Marcel & Gijs, red). Al moet ik er wel bij zeggen dat zij fan is van Marcel”, grapte Brusselmans nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER