© AP

Helemaal weggezakt op de wereldranglijst, maar David Goffin krijgt wel een wildcard voor Wimbledon

David Goffin (ATP 124) heeft van de organisatie van Wimbledon een wildcard voor de hoofdtabel ontvangen. Hij moet zo geen kwalificaties afwerken. De 32-jarige Luikenaar haalde vorig jaar nog knap de kwartfinales op het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Zijn parcours eindigde vorig jaar bij de laatste acht met een nederlaag in vijf sets (3-6, 7-5, 2-6, 6-3 en 7-5) tegen de Brit Cameron Norrie, momenteel nummer dertien van de wereld.

Naast Goffin kregen ook de Britten Liam Broady (ATP 143), Jan Choinski (ATP 167), Arthur Fery (ATP 386), George Loffhagen (ATP 364) en Ryan Peniston (ATP 265) een wildcard bij de mannen.

Bij de vrouwen kregen naast vijf Britse vrouwen ook de Amerikaanse vijfvoudig winnares Venus Williams (WTA 697) en de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 73) een uitnodiging. De 43-jarige Williams nam vorig jaar deel aan het gemengd dubbel, maar speelde haar laatste enkelwedstrijd op Wimbledon in 2021. De 28-jarige Svitolina miste het derde grandslamtoernooi van het seizoen vorig jaar door een zwangerschap. Ze beviel in oktober en haalde vorige maand op Roland Garros alweer de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer