Bestuurder duwt op verkeerde pedaal en belandt in het water, hulpdiensten redden tachtiger uit zinkende wagen

© Thijs Pattyn

Ieper -

In het centrum van Ieper is een wagen in de waterloop gereden langs de Masscheleinlaan. Het voertuig begon snel te zinken, maar dankzij de snelle interventie van de hulpdiensten kon de inzittende van 83 jaar bevrijd worden.

Thijs Pattyn

Het ongeval gebeurde woensdag rond 12.30 uur. Een 83-jarige buurtbewoner reed op de Ieperse Masscheleinlaan, maar dat liep plots volledig fout. Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper had de man een verkeerde pedaal ingedrukt en reed hij daardoor het water in. (Lees verder onder de foto)

De hulpdiensten waren snel ter plaatse.© Thijs Pattyn

“De hulpdiensten waren snel ter plaatse”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Een spoedarts sprong als eerste in het water. Samen met de spoedarts konden twee inspecteurs van ons flexteam de bestuurder uit zijn vollopende wagen bevrijden.” (Lees verder onder de foto)

De bestuurder zou op een verkeerde pedaal geduwd hebben.© Thijs Pattyn

De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Hij stelt het goed”, vervolgt Verdru. “Behalve wat natte kleren zou hij er niks aan overgehouden hebben. Dit kon erger afgelopen zijn. Dankzij de snelle reactie van de hulpdiensten is erger voorkomen.”

De Masscheleinlaan bleef plaatselijk nog even onderbreken. “De takelwerken zorgen voor wat hinder in de straat, probeer om te rijden”, aldus nog Verdru.

Buurtbewoners en passanten kwamen een kijkje nemen.© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen