Radio2

K3 wordt meter van Technopolis en geeft aandacht aan wetenschap met nieuw liedje

De meidengroep K3 wordt meter van Technopolis. Daarmee willen K3 en Technopolis de wetenschap extra in de kijker zetten en meisjes aanmoedigen om voor een wetenschapsrichting te kiezen. En dat doet de meidengroep op een speelse manier, met hun nummer "sprookjesboek" dat ze vandaag lanceerden.

Wie de favoriete experimenten van K3'tjes Hanne, Marthe en Julia wil ontdekken, kan daarvoor in Technopolis in Mechelen terecht. De zangeressen zijn er namelijk meter geworden van het wetenschapscentrum. Ook hun nieuwe nummer "Sprookjesboek" gaat over wetenschap. Daarmee willen ze wetenschap extra in de kijker zetten.

Experimenteren met muziek

De drie zangeressen van K3 hebben elk een eigen experiment in de vorm van een instrument in Technopolis. Op een buizenpiano kunnen de kinderen bijvoorbeeld K3-nummers naspelen. "Zo kunnen de kids die naar hier komen ook onze experimenten komen uittesten," zegt Marthe De Pillecyn van K3. Ook de videoclip van hun nieuw liedje "Sprookjesboek" werd in Technopolis opgenomen.

In de videoclip is te zien hoe de zangeressen van K3 allerlei experimenten uitvoeren. Minister Jo Brouns (CD&V) vindt het nieuwe nummer van K3 alvast de ideale manier om wetenschap op een eenvoudige manier aan kinderen uit te leggen. "Wat is er mooier dan dat via een liedje van K3 te kunnen doen."

Wetenschap en K3 lijken misschien twee totaal verschillende dingen, maar wij hebben die toch op een leuke manier samengebracht

Hanne Verbruggen, zangeres van K3

Met dit initiatief willen de K3'tjes aantonen dat wetenschap er voor iedereen is. "We merken toch dat vooral jongens geĆÆnteresseerd zijn in wetenschap, dus op deze manier proberen we dat ook iets meer tot bij de meisjes te krijgen," klinkt het bij Marthe.

Minister Brouns hoopt vooral de kinderen te enthousiasmeren om later ook voor een wetenschappelijke richting te kiezen. "Voor de toekomst van onze planeet is wetenschap en technologie nu eenmaal heel belangrijk."

Kinderen die de nieuwe wetenschappelijke experimenten van K3 zelf willen ontdekken, kunnen daarvoor dus in Technopolis terecht. "Het is voor ons een hele eer om meter te mogen zijn van Technopolis," besluit Hanne van K3.

Meest gelezen