© Shutterstock

Tongenaar (83) die bijl naar ‘liefdesrivaal’ gooit krijgt celstraf met uitstel: “Veel gevoel voor drama”

Tongeren -

Een 83-jarige man uit Tongeren krijgt een celstraf van zes maanden omdat hij een bijl in de richting van zijn ‘liefdesrivaal’ gooide. Hij kon het niet verkroppen dat de man een afspraakje had met zijn vriendin. De straf werd met uitstel opgelegd.

Shauni Deferm

Op 25 augustus 2021 ging de 65-jarige man iets drinken met de vriendin van de tachtiger. Daar kon de bejaarde man echter niet mee lachen, ook al hield het slachtoffer vol dat het om een louter vriendschappelijk afspraakje ging. De 83-jarige Tongenaar stond hen op te wachten toen de zestiger de vrouw thuisbracht. Het liep dan ook snel volledig uit de hand.

Deuk in auto

De tachtiger nam een bijl uit zijn jeep en smeet die in de richting van de auto van de zestiger. “Hij riep dat hij me kapot zou maken. Als hij 75 centimeter anders had gegooid, zou hij me gedood hebben. Er zat een stevige deuk in de auto. Ik ben meteen vertrokken en ben zelfs door de rode lichten gereden, rechtstreeks naar het politiekantoor om aangifte te doen”, zo sprak de zestiger vorige maand zelf voor de Tongerse rechter.

De procureur volgde het relaas van het slachtoffer: “De beklaagde is jachtopzichter en heeft wapens ter beschikking. Hij kan ook enorm kwaad uit de hoek komen. Zo werd hij in 2013 ook al veroordeeld. Hij heeft geen schuldinzicht.”

Lastigvallen

Volgens de raadsman van de tachtiger, meester Hans Janssen, moesten de feiten genuanceerd worden. Hij wees op zijn beurt naar het slachtoffer en stelde dat die man niet zo onschuldig is. “Hij heeft alleszins veel gevoel voor drama. Mijn cliënt heeft niet naar die man gegooid, wel naar de auto. Die man benaderde de vriendin van mijn cliënt wel vaker en liet hen maar niet met rust”, zo klonk het. De tachtiger zelf bevestigt dat. “Hij kwam mij lastigvallen aan mijn eigen huis, mét mijn vriendin. Ik heb met die bijl gegooid om hem bang te maken. Maar het zal niet meer opnieuw gebeuren. Mijn vriendin moet in het vervolg haar plan maar trekken.”

De Tongerse rechter stelt dat de feiten bewezen zijn en veroordeelde de tachtiger tot een celstraf van zes maanden met volledig uitstel. Voor de schade aan de wagen en het trauma dat het slachtoffer opliep, werd een schadevergoeding van 4.923 euro geëist. De rechter wees de zestiger echter een provisioneel bedrag van 1 euro toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer