Arbeider (46) in levensgevaar nadat hij in waterzuivering woonzorgcentrum valt, collega bevangen door gassen

De brandweer moest de man uit de installatie redden. Meteen daarna moest hij gereanimeerd worden.© bfr

Roeselare -

Donderdagmorgen is een arbeider uit het Waalse Bitsingen bij werken aan een waterzuiveringsinstallatie op de site van woonzorgcentrum De Zilverberg gevallen. De man geraakte bedwelmd door vrijgekomen gassen en viel enkele meters naar beneden. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.

Bert Feys

Bij werken in de Knokuilstraat, op de site van woonzorgcentrum De Zilverberg in Roeselare is een 46-jarige man uit het Waalse Bitsingen in een waterzuiveringsinstallatie achteraan de site gevallen. De man werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd in het onderhoud van dergelijke installaties. “Samen met zijn collega was de man bezig met het jaarlijks onderhoud van de installatie”, zegt Bart Wenes, voorzitter van Motena waar het woonzorgcentrum De Zilverberg onder valt. (Lees verder onder de video)

Man valt in beerput aan woonzorgcentrum.© Het Nieuwsblad, Beelden Bert Feys

Om een nog onduidelijke reden kwamen er gassen vrij uit de waterzuiveringsinstallatie. De 46-jarige man geraakte daardoor bedwelmd en viel een drietal meter naar beneden. De brandweer snelde ter plaats om de veertiger uit zijn benarde situatie te redden. “De man bevond zich in de toegangsput van de installatie. We hebben de man gelukkig vrij snel naar boven kunnen halen”, zegt Toon Dumoulin, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare.

Bevangen

Aanvankelijk was de man er heel slecht aan toe, maar eenmaal uit de put slaagden de hulpdiensten erin hem te reanimeren. Hij werd alsnog in kritieke toestand naar het AZ Delta gebracht. Daar vocht hij even voor zijn leven, maar later op de avond raakte bekend dat de man buiten levensgevaar is.

Zijn collega, een dertiger uit Luik, raakte ook bevangen door de dampen uit de put van de waterzuiveringsinstallatie. Ook hij werd met een tweede ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Veilige werkomgeving

“Dit nieuws raakt de hele Motenafamilie”, zegt Wenes. “Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega’s van de slachtoffers. Wij wachten nu nog op verder nieuws vanuit het ziekenhuis en hopen op een goede afloop. Een veilige werkomgeving is zowel voor onze eigen medewerkers als voor medewerkers van organisaties waar we mee samenwerken een topprioriteit.” (Lees verder onder de foto)

De omgeving van de waterzuiveringsinstallatie werd afgesloten.© bfr

Inmiddels worden ook de medewerkers van het woonzorgcentrum De Zilverberg opgevangen door mensen van slachtofferhulp. De omgeving van het voorval werd door de politie afgsloten. Een deskundige van het parket werd ingeschakeld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen