© ZB

Staatsbaan tijdlang afgesloten door gaslek in Ham

Ham -

Donderdagnamiddag werd de Staatsbaan (N41) in Ham twee uur lang afgesloten door een gaslek. Het lek werd veroorzaakt door sonderingen in de grond, waarbij per ongeluk een lagedrukleiding gas werd geraakt.

Rond 13.40 uur werd de hulpverleningszone Noord-Limburg gealarmeerd voor een gaslek op de Staatsbaan. “Bij sonderingen in de grond werd per ongeluk een lagedrukleiding van gas geraakt. Daardoor ontsnapte een aanzienlijke hoeveelheid gas”, legt brandweerofficier Roel Adriaenssens van de hulpverleningszone Noord-Limburg uit. “Uit veiligheidsoverwegingen werd de weg volledig afgesloten om passerende mensen te beschermen. Het gat werd voorlopig gedicht en het nutsbedrijf Fluvius werd ingeschakeld om het gat definitief te herstellen.”

Als gevolg van het incident werd de Staatsbaan in Kwaadmechelen ter hoogte van de Heidestraat volledig afgesloten. Niemand raakte gewond. “We hebben controles uitgevoerd in de nabijgelegen woningen om ervoor te zorgen dat er geen gas in de huizen was binnengedrongen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.” Rond 15.45 uur werd de weg weer opengesteld, vlak voor de avondspits.

Verkeershinder

De brandweer Noord-Limburg ondernam snel actie om de situatie onder controle te krijgen en de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Het afsluiten van de weg en het uitvoeren van controles in omliggende woningen waren preventieve maatregelen om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Fluvius zal nu verantwoordelijk zijn voor het definitief herstellen van de gasleiding. De brandweermannen van de zone Noord-Limburg blijven tot dan ter plekke. Het afsluiten van de weg zorgde voor verkeershinder. De lokale politie heeft een omleiding ingesteld om het verkeer in goede banen te leiden.  (zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer