Roel Tielens niet schuldig aan moord

© BERT DE DEKEN

De rechtbank van Turnhout heeft Roel Tielens uit Dessel veroordeeld tot 19 jaar cel voor de doodslag op zijn vriendin Sandy Luyten. Hij is niet schuldig aan moord.

blg

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 19 jaar uitgesproken tegen de 34-jarige Roel Tielens uit Dessel. De man werd woensdag schuldig bevonden aan doodslag op zijn vriendin Sandy Luyten.

De vrouw kwam op 6 december 2015 om het leven nadat ze van Roel Tielens messteken kreeg toegediend in hun woning aan Zandvlied in Dessel. Het slachtoffer had haar vriend even voordien verteld dat ze hem wilde verlaten. Net voor de dodelijke messteken had het slachtoffer haar moeder nog via sms om hulp gesmeekt, maar de hulp kwam te laat. Tielens had haar intussen al messteken gegeven voor de ogen van hun dochtertje van 2,5 jaar. Bij aankomst van de familie lag Sandy zwaar bebloed op de oprit van de overburen. Ze stierf vlak daarna. Roel Tielens was op dat moment al te voet weggevlucht met zijn dochtertje op zijn armen. Broers van Sandy gingen hem achterna om het meisje terug te halen.

Het openbaar ministerie had 27 jaar gevangenisstraf gevorderd voor moord, maar volgens de rechtbank was er geen sprake van voorbedachtheid. Tielens werd veroordeeld tot 19 jaar celstraf voor doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen