Foto: ZOO Planckendael / Jonas Verhulst

Bijzondere tentoonstelling in ZOO Planckendael: tachtig dieren gemaakt met een miljoen legoblokjes

In het dierenpark ZOO Planckendael in Mechelen krijgen bezoekers vanaf dit weekend meer dan tachtig reusachtige dieren te zien, gemaakt van legoblokjes.  De tentoonstelling werd speciaal voor het dierenpark gemaakt in Groot-Brittannië, meer dan een miljoen legoblokjes werden gebruikt.   

In het dierenpark ZOO Planckendael in Muizen, bij Mechelen, loopt vanaf vandaag de opvallende expositie "Brick Safari". Daarbij kunnen bezoekers meer dan tachtig dieren bewonderen die gemaakt werden uit legoblokjes. "In totaal zijn er meer dan een miljoen blokjes voor gebruikt", vertelt Ilse Segers van ZOO Planckendael. "Het gaat om de katachtige dieren, zoals tijgers en lynxen, maar ook olifanten, gorilla's en pinguïns zijn te bewonderen." 

Hoewel de tentoonstelling intussen al enkele jaren wordt georganiseerd in het dierenpark, zijn er toch enkele nieuwigheden. "Zo mogen onze bezoekers een aantal van de dieren uit lego aanraken, die noemen we dan de "knuffeldieren"", zegt Segers. "De olifant is ook spectaculair om te zien: die weegt meer dan duizend kilo en is gebouwd met meer dan honderdduizend blokjes door vijf verschillende mensen." Naast dieren, zijn er ook enkele taferelen te zien, zoals een tijger die een antilope vangt.

Foto: ZOO Planckendael / Jonas Verhulst

De tentoonstelling werd speciaal voor het dierenpark gemaakt in Groot-Brittannië. "Het is een Europese primeur", klinkt het nog. De tentoonstelling loopt nog tot 10 september in ZOO Planckendael. 

Meest gelezen