Thomas trekt naar de Ronde van Spanje.© Getty Images

Nu ook het nummer twee uit de Giro: Geraint Thomas trekt dit najaar net als Roglic naar de Vuelta en “enkel om er te presteren”

De deelnemerslijst van de Vuelta dit najaar dikt alsmaar aan. En vooral: het aantal grote namen neemt toe. Remco Evenepoel twijfelt nog, maar Primoz Roglic en Juan Ayuso trekken wel sowieso naar de Spaanse grote ronde. Daar komt nu ook Geraint Thomas bij. Het nummer twee van de Giro is aan het trainen voor de Vuelta en gaat niet op zijn lauweren rusten.

Jorunn Vannoorden

In de afgelopen Giro was hij erg dicht bij de eindwinst, maar in het slot moest Geraint Thomas het roze toch nog aan Primoz Roglic laten. Iedereen dacht dat het zijn laatste kunstje was in een grote ronde, maar de Welshmen trekt dit najaar naar de Vuelta. Dat vertelde Thomas in zijn podcast Watts Occurring, als antwoord waarom hij het Brits kampioenschap aan zich voorbij laat gaan. “Ik pas voor de Britse kampioenschappen omdat ik begonnen ben aan mijn voorbereiding op het WK wielrennen en de Ronde van Spanje”, klonk het bij de Ineos-renner.

Maar Thomas ziet de Vuelta niet als uitblaasronde op het einde van zijn carrière. “Ik ga niet naar de Vuelta om gewoon maar mee te doen, ik trek enkel naar Spanje om te presteren”, is hij duidelijk.

Straks ook Evenepoel?

En zo komt er nog een grote naam op de startlijst van de Vuelta. Naast Roglic en Thomas richt trouwens ook het Spaanse wonderkind Juan Ayuso (vorig jaar 3e) zijn blik opnieuw op zijn thuisronde. Nu ontbreekt enkel ene Remco Evenepoel nog om het feestje compleet te maken. Daarover moet de titelverdediger nog een beslissing nemen. “Over 2 weken beslissen we wat we doen. Het is zeker geen neen, maar ook geen ja”, zei de wereldkampioen bij ons na het BK tijdrijden.

Ook Roglic zal er zijn in de Vuelta.© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer