Direct naar artikelinhoud

Belg opgepakt voor dubbele moord motorbendes

Belg opgepakt voor dubbele moord motorbendes

De politie heeft vandaag een verdachte van betrokkenheid bij een moordzaak in Hooge Zwaluwe aangehouden. De raadsman van de opgepakte Youssef C. uit Antwerpen, advocaat Johan Mühren, bevestigt de berichtgeving daarover door Omroep Brabant.

De man werd gezocht in verband met de dubbele moord op No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak. Zij werden in oktober 2015 dood gevonden in een vakantiehuisje in de Nederlandse Noord-Brabantse plaats Hooge Zwaluwe. Het zou gaan om een ripdeal waarbij drugs afhandig werden gemaakt.

Volgens Mühren wordt zijn cliënt maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Hasselt. Hij wil volgens de strafpleiter meewerken aan een verkorte procedure voor overlevering aan de Nederlandse justitie "om geen onnodige dagen in hechtenis te verblijven". C. is volgens Vlaamse media een bekende drugscrimineel in Antwerpen. Hij claimt niets met de moordzaak te maken te hebben.

Het huisje in Hooge Zwaluwe waar de dubbele moord plaatsvond.
Belg opgepakt voor dubbele moord motorbendes

Eerder deze getuigde Youssef C. aan een leugendetector over hoe die mislukte drugsdeal tot stand kwam. Volgens Youssef C. zijn de broers T. en Jimmy H., die in de gevangenis zitten op verdenking van de dubbele moord onschuldig. "Mijn kameraden zijn geen rippers." Zij zijn in de val getrapt van Dalfour en Nadzak.

De twee Nederlanders hadden de Antwerpenaars met zo'n 390.000 euro naar het vakantiehuisje gelokt voor een drugsdeal. Ter plaatse was er geen drugs. De Nederlanders wilden enkel het geld van de Belgen rippen. Een schietpartij met twee doden was het gevolg.   Youssef was bij enkele voorbereidende contacten aanwezig. De drugsdeal zelf maakte hij niet mee en dus ook de schietpartij heeft hij niet gezien.

Volgens Youssef C. is hij al te vaak gestraft voor zaken die hij niet heeft gedaan. In België zat hij 11 jaar in de gevangenis. "Slechts één of twee feiten heb ik gepleegd; alle andere zaken heb ik niet gedaan", verklaart Youssef. Ook die uitspraak zal met de leugendetector geanalyseerd worden. De resultaten van de leugendetectie worden ten vroegste over twee weken verwacht.

Website Vlinderscrime.nl, opgericht door gewezen gangster Martin Kok en erg populair in Nederland, publiceerde fragmenten uit een interview met Youssef C.

Leden van de motorclub No Surrender nemen afscheid van hun leider Brian Dalfour.
Leden van de Amsterdamse tak van motorclub No Surrender.