“Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
-
PREMIUM
“Deze Belgische wijn van 22 euro uit de supermarkt is echt de moeite”: wijnproductie in ons land boomt, maar welke flessen zijn lekker?
In 2023 produceerde ons land 13 procent meer wijn dan vorig jaar, goed voor een totaal van 3,4 miljoen liter. Maar welke Belgische wijnen zijn lekker? Matcht de vraag met het aanbod? Welke flessen vind je terug in de supermarkt en in welke druiven blinken we uit? HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia geeft antwoord en tipt vier wijndomeinen: “Onze cool climate wines hebben een frisheid waar Frankrijk en Spanje jaloers naar kijken.” -
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
Wanneer je morgen de Antwerp 10 miles wil lopen, denk je op voorhand al beter eens na over wat je best op je bord legt. Want jawel, je voeding kan je prestatie verbeteren. Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck en voedingsdeskundige Sandra Bekkari leggen uit wat je best voor, na en tijdens de wedstrijd eet. “Drie borden spaghetti ná je training hebben niet echt nut.” -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. -
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)