Chantal Goes uit Bredene (tweede van links) pronkt met de Belgische kampioenssjerp.
Daron Mertens

Chantal uit Bredene kroont zich tot Belgisch kampioen garnaalpellen in Oostduinkerke

Chantal Goes uit Bredene heeft als beste Belgische garnalen gepeld in Oostduinkerke. Met 152 gram aan garnalen op tien minuten tijd, werd ze Belgisch kampioen. "En ik had nochtans niet geoefend!"

Nog maar voor de tweede keer organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een Belgisch kampioenschap garnaalpellen. Tijdens de jaarlijkse Garnaalfeesten in Oostduinkerke namen 85 mensen deel. Tien minuten lang moesten ze in groepjes van twintig personen zo veel mogelijk garnalen pellen.

Chantal Goes uit Bredene kon 152 gram gepelde garnalen in haar schaaltje leggen. Niemand deed beter. "Ik ben blij", reageert Chantal. "Vorig jaar was ik nog tweede en iedereen doet toch mee om te winnen, hé. Toen had ik veel geoefend, maar dit jaar heb ik geen enkele garnaal vastgepakt."

Wereldkampioen geklopt

Ann Dalle liet een tweede plaats noteren met 121 gram. De derde plaats was voor Nadine Deetens, de Belgisch kampioene van vorig jaar, met 116 gram gepelde garnalen. "Ik wilde gewoon niet laatste worden", zegt Nadine. Het is Chantal gegund, we komen goed overeen."

Volgende week kunnen de dames opnieuw strijden tegen elkaar, want dan staat het wereldkampioenschap garnaalpellen op het programma in Frankrijk. 

Aandachtige pellers tijdens het BK. Een jurylid kijkt toe.
Daron Mertens

Meest gelezen