Just stop oil? Wereldwijde vraag naar aardolie zal met 10 procent stijgen tegen 2045, zegt OPEC

De wereldwijde vraag naar aardolie zal tegen 2045 stijgen met zo’n 10 procent. De vraag naar energie van alle bronnen zal zelfs met 23 procent omhoog gaan. Dat zei Haitham al-Ghais, secretaris-generaal van oliekartel OPEC, aldus Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

De wereld wil de komende jaren steeds meer energie uit hernieuwbare bronnen halen. Maar uit een rapport van Thomson Reuters blijkt dat hoe goedkoper andere energiebronnen worden, hoe meer ze gebruikt worden als supplement, niet als vervanging van fossiele brandstoffen. De vraag naar aardolie zal wellicht nog lang hoog blijven.

In het nieuws: De voorspelling van OPEC staat lijnrecht tegenover die van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), dat een piek in de vraag naar aardolie voorspelde voor het einde van dit decennium

  • OPEC ziet de situatie anders in. Het oliekartel denkt dat de wereld in 2045 dagelijks zo’n 110 miljoen vaten aardolie zal gebruiken. Vandaag verbruikt de wereld zo’n 100 miljoen vaten per dag.
  • Zowel het IEA als OPEC denken dat de vraag naar aardolie vooral in Azië omhoog zal gaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer