Sciensano-viroloog Steven Van Gucht: "De meeste mensen hebben immuniteit opgebouwd tegen het coronavirus. Maar na verloop van tijd dommelt die immuniteit wat in."
Volledig scherm
PREMIUM
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht: "De meeste mensen hebben immuniteit opgebouwd tegen het coronavirus. Maar na verloop van tijd dommelt die immuniteit wat in." © Getty Images / Kristof Ghyselinck

Nieuwe vaccinatiecampagne tegen corona: wie krijgt er nog een prik? En wanneer?

De nieuwe vaccinatiecampagne tegen Covid-19 zal midden september starten. Waar kan je een prik laten zetten? Waarom wordt aan 50-plussers die roken, aangeraden om zeker een coronabooster te halen? En heeft een extra vaccin nog wel zin als je al vier inentingen en een besmetting achter de rug hebt? De belangrijkste vragen over de herfstbooster beantwoord.

46 reacties

  • Jozef Vermeulen

    10 maanden geleden
    De ouderen hier mogen er één gaan halen, maar verwacht niet dat wij daarvoor blijven betalen.
  • tanguy verlinde

    10 maanden geleden
    Beter gewoon gezwegen en het in het jaarlijkse griepvaccin mengen. Diegene die geen covid prik willen ook geen griep prik toedienen. Grtn Tanguy
  • Tony Janssens

    10 maanden geleden
    Weer een 'gratis' rondje? Alle covid-maatregelen hebben België 55 miljard gekost, dus het kan er nog wel bij. Maar we gaan ze wel alle 55 miljard moeten terugbetalen.
  • De Korte Johan

    10 maanden geleden
    Zijn ze aangepast aan de nu heersende covid ?
  • MYRTHE PASS

    10 maanden geleden
    Toen de pandemie nog hevig woedde met sterfgevallen ben ik mijn twee basisvaccins gaan halen. Niettegenstaande ik mij sterker bescherm dan de doorsnee bevolking (nu nog bezig met mondmaskers op het openbaar vervoer) heb ik eind verleden jaar toch door een onoplettend persoon het coronavirus opgelopen, maar in deze situatie is voor een persoon van middelbare leeftijd geen coronavaccin meer nodig. De vraag is zelfs of het vaccin up-to-date is!
  1. Steven Van Gucht over zijn leven voor, tijdens en na corona: “Ik wilde geneeskunde studeren om alles op te lossen. Tot je beseft dat je veel zaken niet kúnt oplossen”
    PREMIUM

    Steven Van Gucht over zijn leven voor, tijdens en na corona: “Ik wilde geneeskun­de studeren om alles op te lossen. Tot je beseft dat je veel zaken niet kúnt oplossen”

    Viroloog Steven Van Gucht (47) geeft eerlijk toe dat hij zélf bang is geweest tijdens de pandemie. Hoe zou hij zijn dagen doorbrengen, nu hij niet meer voortdurend moet uitleggen wat er aan de hand is met het virus? Kookt zijn buurvrouw nog voor hem? Wil hij - eindelijk - vertellen of hij een partner heeft? En waarom experimenteerde hij juist met joints? Een openhartig gesprek over zijn leven tijdens en na de coronacrisis.
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent