Bert Feys

Zware brand verwoest loods van vlasbedrijf in Ingelmunster, mogelijk asbest vrijgekomen

In Ingelmunster is een loods van een vlasbedrijf verwoest door een erg zware brand. Er lag hooi gestapeld in de loods. Wellicht is het vuur door zelfontbranding ontstaan. De brandweer vraagt iedereen die in de buurt van het vlasbedrijf woont, om ramen en deuren dicht te houden, omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen.

De brand ontstond woensdagavond rond 21.30 uur, in de Krekelstraat in Ingelmunster, dat is vlakbij de grens met Meulebeke. Het vuur sloeg door het dak en de brand was tot kilometers ver te zien. De brandweer van Ingelmunster kreeg de hulp van naburige korpsen en heeft tot een stuk in de nacht moeten blussen. Ze kon voorkomen dat het vuur oversloeg op een andere loods, waarin vlas ligt.

Burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA/Open VLD) van Ingelmunster kwam onmiddellijk ter plaatse. Ook zijn collega’s Dirk Verwilst (CD&V) uit Meulebeke en Luc Derudder (Oostrozebeke.nu) van Oostrozebeke zakten af naar de Krekelstraat om de situatie in te schatten.

BEKIJK - De brandweer probeert de brand te blussen

Videospeler inladen...

Asbestdak

“Het dak van de loods is een asbestdak", zegt burgemeester Windels. "We zijn nu met specialisten aan het bekijken wat de implicatie is. We hebben al een perimeter ingesteld. Voor de omwonenden is dat belangrijk. Zij zullen donderdagochtend allemaal gecontacteerd worden door onze gemeentelijke diensten."

Gisterenavond vroeg de brandweer alvast aan iedereen in de buurt om ramen en deuren dicht te houden. "We hebben nog niemand actief gecontacteerd, omdat er geen acuut gevaar is. Maar de mensen zijn allemaal op de hoogte via de sociale media. We maken ons wel wat zorgen over die asbest, maar dat gaan we dus bekijken en daar de mensen donderdagochtend over informeren."

Bert Feys

Meest gelezen