Na de rellen in Parijs, ook gespannen sfeer in Brussel: 64 personen opgepakt

Niet alleen in Frankrijk was het donderdagavond onrustig, ook in Brussel zijn jongeren gearresteerd tijdens rellen. Vooral in de buurt van de Anneessenswijk was het erg onrustig. Op verschillende plaatsen werd brand gesticht.

tg, cvh, stl

“Vandaag (donderdag, red.) werd via sociale media opgeroepen om samen te komen naar aanleiding van het overlijden van de jongeman in Frankrijk”, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere van de Brusselse politie.

De ordediensten waren dan ook voorbereid op rellen en waren massaal aanwezig.

“Op verschillende plaatsen in de hoofdstad, onder meer aan de Anspachlaan, werd een kat- en muisspel gespeeld met de politie. Onmiddellijk is overgegaan tot het opstellen van de ‘goldstructuur’, waarbij de korpschef de coördinatie voor zijn rekening neemt”, zegt commissaris Van de Keere.

“Uit verschillende gemeenten verzamelden jongeren die een kat-en-muisspel speelden met de ordediensten”, verklaarde de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Er werden 64 personen administratief aangehouden, waarvan 47 minderjarigen en 17 meerderjarigen. Eén minderjarige persoon is gerechtelijk aangehouden.

Boven de hoofdstad cirkelde een politiehelikopter en ook het waterkanon stond klaar.

Op verschillende plaatsen moest de brandweer tussenkomen om brandende auto’s en vuilnisbakken te blussen. Dat was onder meer het geval in de Artoisstraat, zegt de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uit voorzorg heeft de MIVB metrostation Anneessens afgesloten. Ook enkele buslijnen die de wijk aandoen, worden in overleg met de politie omgeleid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Echt zware rellen zoals in Frankrijk bleven gelukkig uit. De politie bleef wel nog de ganse avond massaal aanwezig en zal dat indien nodig ook in de komende dagen doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER