De Franse president Macron met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
De Franse president Macron met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © ANP / EPA

Europese leiders kiezen op EU-top in Brussel voor “risicovrij” Chinabeleid

De Europese Unie wil haar toeleveringsketens meer gaan diversifiëren en zich economisch minder kwetsbaar opstellen. Daar engageren de Europese leiders zich toe, na een strategisch debat over hun relaties met China op de EU-top in Brussel. De leiders kiezen voor een “risicovrij” Chinabeleid, maar benadrukken dat ze zich daarmee niet willen isoleren van de grootmacht.

8 reacties

  • Wesley Kenis

    10 maanden geleden
    Weet je wat risico vrije is beste mi´isyers: alles lokaal produceren wat dd prijs ook zal doen daken...maarja dat willen jullie niet he. Wanr dan mogen jullie geen snoepreisjes meet maken om de "plooien gaa´ glad te strijken"
  • Ives Ameel

    10 maanden geleden
    China is verpletterd onze industrie en de kiekens van de EU doen daar gretig aan mee je weet wel" handje onder tafel". Je kunt niet meer kopen of er zit Chinese brol in zo ver is het gekomen.
  • Thierry Lints

    10 maanden geleden
    Europa zou beter in eigen boezem kijken. De rotzooi die ze gecreëerd hebben tart de verbeelding.
  • Caroline Droessaert

    10 maanden geleden
    Onze bedrijven worden teveel belast, we kunnen nooit wedijveren met Chinese bedrijven. Zolang er teveel overheid is werkt dit niet.
  • André Baele

    10 maanden geleden
    Nou stel dat je handel voert of samen werkt met iemand. En je gaat een openlijke communicatie voeren dat hij de vijand is. maar je gaat daarmee samen werken.Tja hoe zou jij daar over denken? Gewoon al omda je zo werkt creer je achterdocht en vijandschap. Stel als je zo op vakantie gaat dan ga je op vakantie met een constant gevoel van achterdocht. Ik bedoel maar al die communicatie verhoogd de vijandschap. Een normaal iemand handelt met iemand op basis van vertrouwen maar je gaat in de contracte