Fred Again
2022 Frank Hoensch

Deze artiesten mag je niet missen op dag 3 van Rock Werchter

Elke festivaldag kiezen twee presentatoren van Studio Brussel hun niet te missen artiest uit de line-up van Rock Werchter 2023. Dag 3: Michèle Cuvelier kijkt naar haar idool Fred Again en Stijn Van de Voorde stelt experimentele rockband Just Mustard aan je voor.

Michèle Cuvelier gaat naar Fred Again

Michèle Cuvelier vind je vandaag zonder twijfel in The Barn voor de Brit Fred Again. Ze is namelijk grote fan van de zogenaamde "danskoning van vandaag": "Fred Again is iemand die de voorbije jaren pijlsnel een gigantische fanbase rond zich heeft verzameld. Hij doet dat door niet alleen sympathiek, maar vooral ook door ongelofelijk creatief te zijn."

Belangrijkste reden om te gaan kijken: de Britse Fred Gibson - zijn echte naam - is een multitalent, volgens Cuvelier: "Zal ik het even in een lijstje proberen te gieten? Hij kan én zingen (want hij startte in het jongenskoor van soundwizard Brian Eno), én producen, én beatmaken, én melodieën uit zijn mouw toveren die recht naar je hart gaan, én frisse samenwerkingen op poten zetten én samples halen op de gekste, meest inventieve plaatsen. En bovendien bouwt hij live telkens een feest."

Wat te verwachten van zijn concert vanavond: "Hij mikt op je dansbenen én je traanklieren. Dat doet hij met een talent dat je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Wie erbij wil zijn in The Barn komt best op tijd. Ik voorspel een volksverhuizing", besluit Cuvelier.

BEKIJK - Fred again met "Bleu (better with time)":

Fred Again staat op zaterdag 1 juli om 22u20 in The Barn.

Stijn Van de Voorde gaat naar Just Mustard

Stijn Van de Voorde richt zijn schijnwerper op de Ierse experimentele rockband Just Mustard: "Vroeger was Rock Werchter het festival waar enkel de grootste bands ter wereld stonden. De laatste 10 jaar kan je ook veel interessante bands ontdekken. Just Mustard is daar een goed voorbeeld van."

De vijfkoppige band is nog minder gekend bij het grote publiek, maar daarom des te meer het aanraden waard: "De Ierse shoegaze band gooit allerlei invloeden door elkaar, maar ze klinken 100% cool." Extra reden om te gaan kijken? "Het feit dat ze op The Slope spelen", aldus Van de Voorde, "ongetwijfeld het gezelligste podium op het terrein. Dat maakt het nog meer de moeite waard."

BEKIJK - Just Mustard met "Blue Chalk":

Just Mustard staat op zaterdag 1 juli om 18u20 in The Slope.

Meest gelezen