© Dirk Roefflaer

Riddersstraat in Tongeren tijdlang afgesloten voor herstelling van gaslek aan huis

Tongeren -

De Riddersstraat in Tongeren werd maandag rond 16 uur afgesloten door een gasgeur aan een huis en het ontploffingsgevaar dat ermee gepaard ging. Fluvius kon het lek bij de gasaansluiting van het huis dichten door de stoep op te breken.

Dirk Roefflaer

© Dirk Roefflaer

De gasgeur werd door de nieuwe bewoners opgemerkt toen ze rond 16 uur hun intrek namen in het huis in de Ridderstraat. Ze waren nog maar 10 minuten binnen toen de man een sterke gasgeur rook in de kelder. Meteen werd alarm geslagen. Uit veiligheid werd de Riddersstraat afgesloten. De makelaar was ’s ochtends nog de meterstanden komen opnemen en die had niets opgemerkt. Volgens brandweerofficier Gert Linten was er reëel ontploffingsgevaar.

Fluvius snelde toe om het lek op te sporen. Dat werd gevonden bij de aansluiting van de gasleiding naar het huis. De stoep werd opgebroken en met een graafmachine konden de arbeiders tot bij het lek geraken. Eens gedicht was het gevaar geweken, maar de straat was rond 18 uur nog afgesloten voor werken.

De Riddersstraat ligt op het parcours van de processie van de Kroningsfeesten. Dinsdagavond trekt de ommegang weer door de straten.

© Dirk Roefflaer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer