Franse soldaten beveiligen de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs.
Volledig scherm
Franse soldaten beveiligen de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs. © ANP / EPA

Rellen in Frankrijk zijn ramp voor toerisme: “Het regent annuleringen”

De rellen in Frankrijk beheersen al dagenlang de internationale krantenkoppen. Buitenlanders annuleren massaal hun vakantieboekingen, terwijl het hoogseizoen zich nog maar net op gang had getrokken. “Het is een ramp voor de sector”, klinkt het bij toerisme-experten.

27 reacties

  • vangeel guido

    10 maanden geleden
    Respectloze mensen die amokmensen maar carma zal er komen voor ze.
  • Christine Laevers

    10 maanden geleden
    Het geweld is (voorlopig) geluwd. Japanse en Amerikaanse toeristen willen natuurlijk 'the big five' zien (Louvre, Versailles, Eiffel, ...) maar er zijn ook de ecotoeristen en Frankrijk is groooot ! Hier op het platteland (grenzen departement Indre, Cher en La Creuse) is het zoals altijd superrustig. Ja, seffens wat vuurwerk wanneer elk dorp omstreeks de 14de juli de nationale feestdag viert. Een beetje vuurwerk van 11u 's avonds tot 12u30 of zo, nauwelijks hoorbaar vanwege de grote afstanden...
  • Jef Verhulst

    10 maanden geleden
    Bijna in alle steden waren er rellen: Marseille, Reims, Orléans, Straatsburg, Lyon, Parijs, Rijsel (om maar enkele te noemen). Dat het toerisme hierdoor geschaad werd is logisch.
  • Luc Brouckaert

    10 maanden geleden
    De steden zullen het moeten verder stellen met het crapuul. Succes.
  • MARC DEGEEST

    10 maanden geleden
    Los van alles heeft de media hier ook een rol in te spelen..met o.a de publicatie van wie , wat zal moeten betalen ingeval 100% bewezen is dat men de dader(s) heeft kunnen lokaliseren, noem gerust de effetieve gevangenisstraffen, de gerechtskosten, en de kosten van de aangebrachte schade...zo weten ze voor wat ze later zullen werken , komen ze te kort dan moeten hun ouders bijspringen tot het volledige bedrag is afgelost al duurt het een eeuwigheid.