Als het ouderlijk gezag geen ontzag meer heeft voor de politie, moet iemand anders het overnemen, politiek journalist Isolde Van den Eynde.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het ouderlijk gezag geen ontzag meer heeft voor de politie, moet iemand anders het overnemen, politiek journalist Isolde Van den Eynde. © Getty Images

ONZE OPINIE. Brusselse jongeren preventief aanhouden? De snelle winst is rust. Het snelle verlies wantrouwen

“Tieners in Brussel werden onderschept met molotovcocktails, brandversnellers, wapens en bivakmutsen op zak. Zo jong en geen ontzag meer voor politie of justitie. De politie geniet geen vertrouwen bij bepaalde burgers met allochtone roots. En zonder gezag, is er geen orde”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

21 reacties

  • birgit van de velde

    10 maanden geleden
    brusselse oudersvan die gasten aanpakken. De politiek kijkt de andere richting uit, maar het zijn wel steeds dezelfde gastjes die zich nietwillen aanpassen en gedragen
  • Karine Roeland

    10 maanden geleden
    En toch zijn het allemaal engeltjes die nooit iets misdaan hebben en o zo vriendelijk en geliefd zijn. Wanneer gaan onze ministers hun blinddoek afnemen en de waarheid onder ogen zien?
  • pascal de bruycker

    10 maanden geleden
    De ellende komt nagenoeg altijd uit dezelfde kringen en als het brandt dan is er kritiek " wat doet de politie"...Het voorkomen van misdrijven is ook een taak van de politie. Mensen die niets te verbergen hebben zullen ook hun gezicht niet bedekken.En bij rellen , wie betaalt steeds het gelag ? De gewone man , belastingen , hogere verzekeringspremies...Stop met dat gepamper en die filosofische benaderingen, er wordt trouwens al jaren aan preventie gedaan en dat haalt blijkbaar weinig uit...
  • Danny Govaerts

    10 maanden geleden
    Best hier de wet instellen 1x gepakt een straf 2x gepakt dubbel en effectief. 3x een lange heropvoeding buiten het gezin en agglomeratie, voor minderjarige. Voor meerderjarig net het zelfde maar dan in de gevangenis. Indien illegaal na hun straf het land en Europa uit zetten ook als de herkomst niet bekend is.
  • Ives Ameel

    10 maanden geleden
    We zien dagelijks het vertrouwen, aanhouden en stop kindergeld en ouders van hetzelfde die laatste zijn de hoofdverantwoordelijke. Dus ja preventief aanhouden en echt straffen.