Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Philipsen wint opnieuw na schitterende lead-out Van der Poel, drie crashes op autocircuit

Tweede keer sprinten, tweede keer ritwinst voor Jasper Philipsen in de Tour. Onze landgenoot won op het autocircuit Paul Armagnac na een alweer schitterende lead-out van Mathieu van der Poel. Caleb Ewan strandde op een half wiel, Phil Bauhaus werd derde. Wout van Aert (9de) kwam niet in het stuk voor na een drietal valpartijen in de slotkilometers. Philipsen start morgen als nieuwe leider in het puntenklassement in de groene trui.

42 reacties

  • Leo Gebruers

    10 maanden geleden
    Juiste beslissing om VDP te diskwalificeren, spijtig dat ook Philipsen niet is ge diskwalificeert WANT zo geef je aan dat de lead out zijn gang mag gaan en alles wat er op zijn weg komt zo maar mag op zij zetten. Nu hebben ze een overwinning gekocht voor 500 zwitserse frank .
  • Dany Herman

    10 maanden geleden
    Best dat Girmay niet gevallen is dan gingen er andere reacties geweest zijn maar nu is het top maar kon ook drama geweest zijn
  • Stefan nimmegeers

    10 maanden geleden
    Schitterende lead-out? Waarom wordt hij dan gedeclasseerd?
  • Patrick Huwel

    10 maanden geleden
    Dan hebben ze een rechte aankomst en kunnen ze nog niet op hun fiets blijven zitten. Zal ook de fout van de organisatie zijn zeker?
  • Jos Denis

    10 maanden geleden
    VDP had wel een flinke duw nodig om vrije doorgang te forceren. Was mooi te own vanuit de lucht. Gelukkig bleef Girmay recht.