Koning Albert II (89) heeft ziekenhuis verlaten

Koning Albert II (89) heeft het ziekenhuis verlaten. Hij werd begin vorige week opgenomen met uitdrogingsverschijnselen.

Met Paola aan zijn zijde heeft koning Albert II het ziekenhuis verlaten. Op beelden is te zien hoe hij de dokters en het verplegend personeel de hand schudt en bedankt aan de uitgang.

Vorige week dinsdag werd het voormalige staatshoofd in het ziekenhuis opgenomen nadat hij onwel was geworden in kasteel Belvédère, zijn officiële residentie in Laken. Hij vertoonde tekenen van uitdroging en moest onderzocht en verzorgd worden.

Tijdens bijkomende analyses werd duidelijk dat hij ook een bloedinfectie had opgelopen, waarvoor hij enkele dagen behandeld moest worden. Nu is hij voldoende aangesterkt om het ziekenhuis te verlaten.

BEKIJK - Koning Albert II mag uit het ziekenhuis en bedankt het personeel:

Videospeler inladen...

Koning Albert was tussen 9 augustus 1993 en 21 juli 2013 de zesde koning der Belgen. Op 3 juli 2013 kondigde hij aan troonsafstand te doen voor zijn zoon Filip. De voorbije jaren sukkelde Albert meermaals met zijn gezondheid. Zo is hij hartpatiënt en moest hij in 2014 een huidtumor laten verwijderen aan het hoofd.

Meest gelezen