BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Honderden klimaatactivisten bezetten terrein waar Engie nieuwe gascentrale wil bouwen

Honderden klimaatactivisten van Code Rood bezetten sinds woensdagavond de site van Engie in Flémalle, nabij Luik. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur kwamen de actievoerders in verschillende golven aan op het terrein waar Engie een nieuwe gascentrale plant te bouwen. De Code Rood-beweging wil de site nu bezetten om de werkzaamheden te belemmeren.

  1. Onderzoekscommissie doet 137 aanbevelingen na VRT-reeks ‘Godvergeten’: regeringscommissaris en oprichting van herstelfonds

    Onderzoeks­com­mis­sie doet 137 aanbevelin­gen na VRT-reeks ‘Godverge­ten’: regerings­com­mis­sa­ris en oprichting van her­stelfonds

    De onderzoekscommissie in de Kamer naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk, heeft 137 aanbevelingen goedgekeurd. Zo beveelt de commissie een gecoördineerde aanpak aan, met de aanstelling van een commissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Nadat de Hoge Raad van Justitie vorige maand in een rapport een reeks disfuncties had vastgesteld tijdens Operatie Kelk, wordt ook de oprichting aanbevolen van een nieuwe onderzoekscommissie hierover.
  2. En plots loopt Van Quickenborne halve marathon in Knokke-Heist … op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    En plots loopt Van Quickenbor­ne halve marathon in Knok­ke-Heist … op kostuum­schoe­nen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    Knokke-Heist stond woensdag in het teken van de Engie Run. Tal van sportievelingen waagden zich aan diverse loopafstanden, maar dé opvallendste deelnemer? Dat was ongetwijfeld Vincent Van Quickenborne. De ex-minister en huidig burgemeester van Kortrijk kwam oorspronkelijk naar de kustgemeente om campagne te voeren op de lokale markt, tot hij plots de loopwedstrijd opmerkte.
    Knokke-Heist