Radio 2

Vishal herrijst op Vismarkt in Leuven

In Leuven is de opbouw begonnen van de zogenoemde vishal op de Vismarkt. Het gaat om een constructie die verwijst naar de oude vishal die tot in de jaren 70 op de Vismarkt in Leuven stond. Nu gaat het om een tijdelijk constructie waar Dj's komen optreden tijdens Beleuvenissen.

De stad Leuven geeft de Vismarkt tijdens Beleuvenissen een opwaardering. De dienst evenementen bouwt een hele constructie die verwijst naar de historische Vismarkt, vertelt Klaas Conings van de stad Leuven: "Tot in de jaren 70 stond hier een overdekt vishal met open zijkanten, daar werd ook daadwerkelijk vis verkocht. Veel oudere Leuvenaars zijn nostalgisch over die Vishal, daar bouwen we nu tijdelijk een nieuwe Vishal. Al zal hier geen vis verkocht worden en het is ook geen gesloten constructie. Als het donker wordt zal de constructie helemaal opgelicht worden en wordt het op vrijdagavond tijdens de maand juli een openluchtdiscotheek. De constructie blijft ook de hele maand staan voor lokale muziek- en kunstinitiatieven."

Radio 2

Internationale DJ's

Beleuvenissen heeft voor club Vismarkt niet alleen oog voor lokale DJ-talenten als Marylou maar pakt ook uit met buitenlands namen. Elke vijdagavond heeft ook een ander thema. Vrijdag 7 juli is dat "Centah" met de Zuid-Afrikaanse DJ en performer Musa Keys. Vrijdag 14 juli is "Utophia" het thema met Catalina, Goldfox en als afsluiter techno DJ Dave Clark. De laatste vrijdag is het "Earth" met Exalt, Sedaf Adasi en S-Candal.

Te stil ?

Ook op de Vismarkt waar de Dj's spelen geldt een geluidsbegrenzing van 95 DB. "Het geluid wordt overal in de gaten gehouden en als de geluidsnorm wordt overschreden, volgt een sanctie. Dat geldt trouwens ook voor de jeugdhuizen en cafés in Leuven. Ook voor de Dj-sets in de Vishal op de Vismarkt maken we geen uitzondering. Het publiek zal daar ook wat dichter bij elkaar staan en het geluid is deels van boven naar beneden gericht. Ook het sluitingsuur van 01.00u wordt behouden. We zitten in een historische stad waar ook veel mensen wonen, het moet ook leefbaar blijven voor iedereen", besluit schepen voor evenementen Bert Cornillie (Vooruit)

Radio 2

De hele zomervakantie organiseert de stad Leuven activiteiten onder de noemer Groot Verlof. Het gaat van zomerfilms, Half Oogst, Leive zingt en M-idzomer tot Picknick in het park. 

Meest gelezen