Enige openluchtzwembad in Brussels Gewest moet na 2 dagen alweer dicht: “Heel slechte timing”

Enkel de eerste twee dagen kon er gezwommen worden.© AMG

Brussel -

Het openluchtzwembad Flow is twee dagen na de opening alweer gesloten. De waterkwaliteit zou te wensen overlaten. De organisatie neemt geen risico’s en houdt het zwembad voorlopig dicht. “Met het warme weer is dit een zeer slecht moment.”

Amaury Michaux

Sinds dit jaar weert Flow het gebruik van chloor en wordt het water biologisch gezuiverd. Via planten en micro-organismen wordt het water proper gehouden, maar het is net met dat systeem dat er nu problemen opduiken.

Geen risico’s

“We hebben de resultaten ontvangen van de eerste waterkwaliteitstesten door Brulabo, een onafhankelijk laboratorium”, klinkt het op de website van Flow. “Voor één belangrijke parameter zijn de waarden te hoog. We willen geen risico’s nemen en hebben samen met het laboratorium besloten om Flow vandaag (vrijdag, red.) en in het weekend te sluiten voor het publiek. Brulabo zal een tweede test uitvoeren om de resultaten te verifiëren. Tegelijk zullen we met onze technische partners tegenmaatregelen bespreken. Daarna zullen we een beslissing nemen over de heropening van Flow.”

Veel volk

Het openluchtzwembad Flow aan de Pierre Marchantbrug in Anderlecht opende woensdag voor het derde jaar op rij de deuren. Het is daarmee het enige openluchtzwembad in het Brussels Gewest. De organisatie hoopte tijdens het warme openingsweekend al veel volk te ontvangen, maar het zwembad blijft dus noodgedwongen gesloten. (Lees verder onder de foto)

De biologische waterfilter staat nog niet op punt.© AMG

“Deze timing is bijzonder jammer, maar we wilden geen risico’s nemen”, vertelt Paul Steinbrück van organisator Pool is Cool. “De kans is klein dat iemand ziek wordt door in het water te zwemmen, maar als dat toch het geval is geweest, dan mag die contact met ons opnemen. We gaan nu zo snel mogelijk enkele zaken op punt zetten bij de waterfiltering en hopen maandag weer te openen.”

De onlinereservatie wordt voorlopig ook stopgezet. Tot en met zondag is het zwembad zeker gesloten. Na de nieuwe resultaten van het water zal de organisatie een beslissing nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen