Gwendolien Schelstraete (in het oranje) baat, samen met haar schoonzus Yana Maes, Meneer Konijn uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolien Schelstraete (in het oranje) baat, samen met haar schoonzus Yana Maes, Meneer Konijn uit. © ID/ Sander Buyck

“‘Niet wéér. Niet wéér jij’, zei de mama van het eerste kindje dat overleed”: in de crèche van Gwendolien (31) stierven in vijf jaar tijd twee baby’s

Al twee keer heeft Gwendolien Schelstraete (31) het moeten doormaken: een baby’tje dat sterft in haar crèche. Eerst Yeno in 2018, afgelopen woensdag de kleine Nora, 6 maanden oud. “Telkens heb ik de ouders moeten laten vertrekken met een lege Maxi-Cosi. Ik leef met het gevoel dat ík hun kind heb afgepakt”, doet de uitbaatster haar emotionele verhaal.

12 reacties

  • vera portael

    10 maanden geleden
    Heel heel veel sterkte ik heb het in 1995 ook meegemaakt en kan er nog voor wenen als ik erover praat. Ik had ook dat gevoel van” het dierbaarste van iemand ontnomen te hebben “nu weet ik dat er niemand schuld treft. Maar dat levensloze lichaampje uit dat bedje tillen, dat gevoel krijg ik nooit weg. Ik had ook zo’n fantastische ouders die me nooit iets kwalijk genomen hebben ❤️❤️❤️
  • Myriam Franssens

    10 maanden geleden
    beste collega's. hier zijn geen woorden voor .hoeveel pech kan je hebben. ik hoop dat jullie mekaar wat kunnen troosten. want dit verdriet is niet te vatten. ook hoop ok dat jullie de moed vinden om na verloop van tijd verder te kunnen doen met wat jullie bezig waren. jullie harten en zielen liggen in jullie werk. sterkte aan iedereen. een collega .
  • Nathalie Paulus

    10 maanden geleden
    Het had ook thuis kunnen gebeuren. Wiegendood is niet te begrijpen. Veel sterkte aan de familie van Nora en ook aan de kinderverzorgers.
  • Liesbet Van bavel

    10 maanden geleden
    Heel veel sterkte maar weet dat je er niet aan kan doenwiegendood het is niet jullie schuld niet ik leef met jullie mee
  • Yves Tamara Vanopbroeke

    10 maanden geleden
    Veel sterkte aan de familie en aan de kinderopvang. Vreselijk dat dit in de opvang moet gebeuren, terwijl de mensen zo hun best doen voor de kinderen.
  1. “Als De Wever voor PS kiest, stevenen we af op het failliet van België”: Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) voeren samen campagne in Oudenaarde
    PREMIUM
    55

    “Als De Wever voor PS kiest, stevenen we af op het failliet van België”: Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) voeren samen campagne in Oudenaarde

    In een steenbakkerij in Oudenaarde volgde HLN twee donkerblauwe politici op zoek naar stemmen. Die willen ze straks graag inruilen voor een federale regering met centrumrechtse koers. Maar kan u Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) op dat vlak nog geloven? “We geven toe, in Vivaldi hebben we ons liberale programma niet kunnen uitvoeren zoals we wilden.” Ze zweren dat het na 9 juni anders wordt. “Tenzij Bart De Wever (N-VA) naar PS lonkt, natuurlijk.”
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk