Hoeseltse vrouw (33) steekt man neer met gebroken glas op pleintje in Bilzen

Bilzen -

Een 33-jarige vrouw uit Hoeselt is afgelopen weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor een steekincident op een pleintje achter de kerk in Bilzen. Tijdens een ruzie sloeg ze een bierglas stuk en stak hiermee een man. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Johnny Geurts/Marij Wyers

Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.© 112 Meldingen Limburg

Op het pleintje achter de kerk in Bilzen, in de buurt van de cafés, liep een ruzie het voorbije weekend uit de hand. Een man werd in zijn zij geraakt en bloedde hevig. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en werd daar ook geopereerd. De man verkeert buiten levensgevaar.

Het pleintje waar de schermutseling was, ligt achter de kerk vlakbij het Deken Paquayplein in Bilzen.© JoGe

In de stad was die avond veel volk. Een passant was getuige van luid geruzie op het pleintje. Mensen die op het terras van een van de cafés zaten, vertellen dat er twee koppels aan het discussiëren waren. Volgens hen ging het om Russen en Tsjetsjenen. Het was intussen al vroeg ochtend, rond 3.30 uur.

“Het was een vrouw die in het middelpunt van de ruzie stond”, vertelt een getuige. “Blijkbaar waren er opmerkingen gemaakt over haar uiterlijk en kledij. Dat resulteerde tot een ruzie tussen de mannen. De vrouw pikte de opmerkingen tegen haar niet en werd razend. Ze sloeg een glas kapot en stak daarmee naar de man. Die werd geraakt in de zij. Hij bloedde fel en werd afgevoerd met de ambulance.”

Camerabeelden

Op het pleintje waar de schermutseling plaatsvond, hangen camera’s. “De feiten werden gefilmd en staan op beeld”, zegt persmagistraat Pieter Strauven van het parket Limburg. “De vier personen die betrokken waren, werden gearresteerd om via verhoren hun aandeel te bepalen. Een vrouw uit Hoeselt is voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de overige drie betrokkenen mochten beschikken.” (joge/maw)

© JoGe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer