Op dit moment zijn er vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen 2.000 zomerkampen aan de gang.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dit moment zijn er vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen 2.000 zomerkampen aan de gang. © Tine Schoemaker

Is er een probleem in Bouillon, na twee incidenten met jeugdkampen? “Ze gedroegen zich zoals het hoorde”

Een aanval met een ‘scherp voorwerp’ en bommetjes op het kampterrein van KLJ Nevele, een dag later volgde er krassen op auto’s van een West-Vlaamse scouts. Enkele jongeren zouden op korte tijd twee jeugdbewegingen hebben bedreigd in het Luxemburgse Bouillon. Wat is er aan de hand? “Buurtbewoners van Bouillon die het lastig zouden hebben met jeugdbewegingen door bijvoorbeeld nachtlawaai of afval, reageren niet op deze manier.”

8 reacties

  • pierre de smet

    10 maanden geleden
    Of het nu een Vlaamse , Brusselse of Waalse jongere is , maakt niks uit . Stop met dat bepamperen en regering doe er echt iets aan . Een klein deel misdraagt zich en daar moet ieder voor boeten .
  • Alfons De Schepper

    10 maanden geleden
    Het is een modern probleem er is bijna geen plaats meer voor de jeugd en iedereen is zijn jeugd vergeten, verdraagzaamheid is ver te zoeken. Laat de jeugd jeugd zijn waarom moeten zij al op 13 jarige leeftijd al volwassen zijn.
  • Marc Saerens

    10 maanden geleden
    Gedurende de langste periode van het jaar, van september tot en met juni valt er in die Waalse dorpen niets te beleven dan vogels en koeien staren. Dus tijdens de twee resterende maanden gaat de plaatselijke jeugd zich amuseren met dit soort van uitspattingen en haantjes gedrag.
  • monique bolen

    10 maanden geleden
    Het is waarschijnlijk niet daar alleen dat er plaatselijke jongeren amok maken dit is momenteel het speelgoed van sommige jongeren ambetant zijn als je niets zinnig hebt te doen.
  • Kristine Delacourt

    10 maanden geleden
    Zo’n pesterijen mogen niet geduld worden.