© Getty Images

Canadese tiener riskeert vervolging nadat hij naam kraste in eeuwenoude Japanse tempel

Een Canadese tiener is opgepakt voor ondervraging nadat hij afgelopen vrijdag zijn naam had gekerfd in een houten pilaar van de Toshodai-ji tempel in de Japanse historische stad Nara. Dat schrijft CNN. De tempel is opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst.

joro
Bron: CNN

De 17-jarige Canadees werd betrapt terwijl hij met een spijker de naam ‘Julian’ kerfde op een van de houten pilaren die het dak van de eeuwenoude tempel ondersteunen. De jongeman werd daags erop op het politiekantoor aan een ondervraging onderworpen.

“De jongen gaf zijn daad toe en zei dat hij niet de intentie had om de Japanse cultuur schade toe te brengen”, aldus een politiefunctionaris. “Hij is op dit moment bij zijn ouders, die bij hem waren toen het incident plaatsvond.”

Een onderzoek naar de feiten loopt en de jongen riskeert vervolging voor overtreding van de wet op bescherming van culturele eigendommen. Hij wordt doorverwezen naar het openbaar ministerie, maar wordt op dit moment niet vastgehouden.

Toshodai-Ji is een boeddhistische tempel die in de achtste eeuw werd gebouwd voor de Risshu-sekte. Het is een van de acht locaties die deel uitmaken van de historische monumenten van het oude Nara, dat sinds 1998 op de lijst van Unesco-werelderfgoed staat. De klassieke Gouden Zaal, ook wel bekend als Kondo, heeft een schilddak met dakpannen, dat gedragen wordt door tientallen houten zuilen.

Colosseum

Nog maar enkele weken geleden was er ophef over een filmpje waarop te zien was dat een man ongegeneerd de boodschap ‘Ivan+Hayley 23’ kraste in een muur van het Colosseum in Rome. De toerist stuurde volgens zijn advocaat nadien een verontschuldigingsbrief naar het Italiaanse parket, waarin hij zijn spijt uitte en zei pas na de commotie die er was ontstaan zich bewust te zijn van de ouderdom in historische waarde van het gebouw.

LEES OOK. “Ik heb pas nadien vernomen hoe oud het monument is”: het opvallende excuus van de toerist die zijn naam in het Colosseum kraste

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER