De vrouw kon de politierechter niet echt overtuigen met het argument dat ze haar Audi had ingeruild voor een BMW.© ivan elegeert, Getty Images

Vrouw komt met bedenkelijk excuus voor snelheidsovertreding en krijgt rijverbod: “Mijn auto rijdt soms sneller dan ik wil”

Sint-Niklaas -

Een jonge vrouw uit Lokeren, die vorig jaar met haar Audi werd geflitst toen ze in een zone 50 bijna dubbel zo snel reed, krijgt 20 dagen rijverbod en 600 euro boete.

Ivan Elegeert

De vrouw gaf bij de Sint-Niklase politierechter toe dat ze in de fout was gegaan. “De auto reed soms sneller dan ik zelf zou willen”, gaf ze als excuus. “Daarom heb ik de wagen intussen ook van de hand gedaan.” Toen de politierechter vroeg hoe ze zich nu dan verplaatste, liet ze verstaan dat ze een BMW had gekocht. Waarop de rechter toch even bedenkelijk keek. “Maar het is maar een tweedehandse, hoor”, verontschuldigde zich nog snel.

De dame zal sowieso haar auto 20 dagen in de garage moeten laten staan en ook nog een boete moeten betalen. Een streep door de rekening van de vrouw die beroepshalve voor een autoleasingbedrijf werkt, waarvoor ze dagelijks wagens moet verplaatsen of naar de keuring moet rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners