Meer dan honderd pv's en tal van inbeslagnames na illegale rave op Groot Schietveld

De lokale politiezone Voorkempen heeft dit weekend meer dan 100 pv's opgesteld na de illegale rave op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in de provincie Antwerpen. De politie nam ook materiaal en voertuigen in beslag.

"Bij het verlaten van het terrein hebben we de identiteiten van de ravers gecontroleerd", zegt korpschef Geert Smet van politiezone Voorkempen. "Enkelen onder hen stapten onder invloed van drugs in de wagen. Zij kregen een pv voor drugs in het verkeer en moesten onmiddellijk hun rijbewijs afgeven." In totaal zou het om meer dan 100 processen-verbaal gaan.

De politie nam ook zo'n tiental voertuigen met geluids-, licht- en muziekinstallaties in beslag, net als een huurvrachtwagen, twee aanhangwagens met generatoren en geluidsinstallaties, een tapkraan en een koelinstallatie.

Het Antwerpse parket is intussen officieel een onderzoek begonnen. Alle pv's zullen aan het parket worden bezorgd. Volgens de ordediensten was de rave niet alleen illegaal. Ze was ook gevaarlijk omdat er mogelijk niet-ontplofte munitie ligt van de schietoefeningen die er regelmatig plaatsvinden. Toegang tot het militair domein Groot Schietveld is sowieso verboden.Ā 

Rave van korte duur

De rave was uiteindelijk al na Ć©Ć©n nacht afgelopen, onder meer omdat politie en defensie erin slaagden het aantal aanwezigen tot enkele honderden te beperken door bijvoorbeeld toegangswegen af te sluiten.

Na onderhandelingen met de organisatoren, verliet nagenoeg iedereen zaterdagochtend het domein. De provinciale fase van het rampenplan bleef wel de rest van het weekend van kracht, voor het geval er nog een nieuwe poging tot rave zou volgen.

Meest gelezen