Brand op terras van dakappartement in centrum van Genk: bewoners met vakantie

Genk -

In de Molenstraat in het centrum van Genk heeft de zwarte rook van een terrasbrand dinsdagavond schade aangericht in een dakappartement. De bewoners waren met vakantie.

Marij Wyers

© Brandweerzone Oost-Limburg

De rookpluim van op het dak van een appartementsgebouw heeft Genk-centrum dinsdagavond opgeschrikt. Rond 17.45 uur kwam de noodoproep binnen bij de brandweerzone Oost-Limburg. Met de grote middelen werd de brand bestreden, onder het oog van veel kijklustigen. “De brand is vermoedelijk op het terras ontstaan, maar we hebben geen zicht op de oorzaak”, zegt communicatieverantwoordelijke Karen De Smedt van de brandweerzone Oost-Limburg.

© 112 Meldingen Limburg

De bewoners waren met vakantie. “De mensen uit de vier onderliggende appartementen waren allemaal tijdig en veilig buiten. Niemand raakte gewond.”

Rookschade

In het dakappartement is er veel rookschade in de woonkamer. “Door een gesprongen ruit kon de rook zich binnen verspreiden”, zegt de brandweerofficier ter plaatse. Ook de onderburen hebben wat rookschade.

© 112 Meldingen Limburg

Voor de bluswerken werd de Molenstraat afgesloten. Om 20 uur was de interventie afgerond en was de straat weer toegankelijk.

(maw)

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer