VTM
Volledig scherm
© VTM

“Van Aert heeft geen goede rit gereden”: ex-ploegmaat Dumoulin scherp voor Van Aert, maar is die kritiek terecht?

“Wout reed geen goede rit. Hij smeet met zijn krachten.” Tom Dumoulin, ex-ploegmaat van Van Aert en analist voor de Nederlandse televisie, is kritisch voor de tactiek van Wout van Aert tijdens de tiende rit van de Tour. “Hij verspilde energie voor zichzelf, maar ook voor zijn ploeg. Terwijl hij voorts bezig is aan een perfecte Ronde van Frankrijk.” Maar woekerde Van Aert bewust met zijn krachten?

16 reacties

  • Lucas Balieu.

    10 maanden geleden
    En alweer op de boodschapper schieten, Tom Dumoulin heeft gelijk. Wout van Aert is niet de slimste van het peloton, hij moet wel wat slimmer koersen. En dat is wat Dumoulin bedoeld.
  • Rudy Vanden Broeck

    10 maanden geleden
    Natuurlijk is die kritiek terecht. Zeg nu zelf wat heeft het al opgebracht wat hij gedaan heeft ? Inderdaad helemaal niks. Hij, noch zijn ploeg, heeft al iets gewonnen. Het werk voor Vingegaard wordt door deze laatste niet afgewerkt. Integendeel Pogacar kruipt maar dichter en dichter.
  • Goessens Johan

    10 maanden geleden
    Ach hij oefent voor de WK trui een kwestie van tijd of wat dacht ge!!
  • Jonah Kemps

    10 maanden geleden
    Wout heeft eerder minder krachten verspeeld met die toevallige uitval, in een afdaling a bloc gaan lijkt mij heel erg moeilijk en bergop heeft hij gewoon 50 watt minder moeten duwen om op de top toch nog vlot bij het peloton aan te sluiten, ik snap helemaal niet waarom hier iets van gezegd wordt terwijl vdp het gat tot stand heeft gebracht.
  • Francis smet

    10 maanden geleden
    Komt omdat die Merijn Zeeman denkt dat hij iets van wielrennen afweet, en de grote ploegleider uithangt terwijl hij vroeger maar een gewoon amateur renner was. Het is dankzij het kapitaal, begeleiding en het talent van Jumbo Visma dat de resultaten worden gehaald. Begrijp ook niet dat Wout meer voor zichzelf opkomt( misschien omdat hij heel veel betaald wordt?) Met zijn talent moet hij kopman zijn en geen meesterknecht voor een Deens lichtgewichtje dat alleen maar bergop iets kan laten zien!