Foto ter illustratie
Dagny Reese via Unsplash

Gestolen AirPods oortjes sturen locatie door naar politie in Vilvoorde: vier verdachten van inbraak opgepakt

Dankzij gestolen AirPods heeft de politie in Vilvoorde vier verdachten van een woninginbraak opgepakt. Het slachtoffer van de woninginbraak kon via de "Find My iPhone" app de verdachten op de voet volgen en de politie verwittigen. Een van de verdachten moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

In Vilvoorde heeft de politie de nacht van maandag op dinsdag vier mannen opgepakt die verdacht worden van een woninginbraak in de Mechelsestraat. Het slachtoffer had ontdekt dat het raam van zijn woning opengebroken was en dat er meerdere spullen gestolen waren. Onder andere AirPods oortjes, parfum en een handtas.

Locatie doorsturen

"Het slachtoffer had de reflex om de "Find My iPhone" app te openen en de oortjes te lokaliseren", vertelt Catherine Bodet van Politiezone Vilvoorde-Machelen. "Daaruit bleek dat de daders nog in de buurt waren. Op die manier kon een patrouille de daders vatten."

De vier verdachten konden worden opgepakt in het Hanssenspark in Vilvoorde. Tijdens de controle kon de politie de AirPods en nog wat andere gestolen spullen terugvinden bij een van de verdachten. "De vier verdachten zijn meegenomen naar het commissariaat voor verder onderzoek", zegt Bodet. "Uiteindelijk werd er beslist dat een van de verdachten voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. De rest mocht beschikken."

Meest gelezen