© via REUTERS

Wagner-militie draagt wapens over aan Russisch ministerie van Defensie

Het huurlingenleger Wagner onder leiding van Jevgeni Prigozjin heeft massa’s zware wapens, militaire uitrusting en munitie overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie. Het gaat onder meer om 2.500 ton munitie en 2.000 exemplaren van militaire apparatuur, waaronder zware wapens als tanks en raketten.

Bron: BELGA

Al het militaire materieel zal nu worden onderhouden en vervolgens “voor het beoogde doel worden gebruikt”, aldus de woordvoerder. Volgens het ministerie is een groot deel van de wapens nooit gebruikt. Het publiceerde ook een video waarin soldaten tanks, gepantserde personeelsdragers, dozen munitie, kalasjnikovs en mijnen inspecteren.

De overdracht volgt op de kortstondige opstand van de Wagner-groep eind juni. Die eindigde met een deal voor de huurlingen onder bemiddeling van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. De huurlingen konden kiezen om opgenomen te worden in de reguliere strijdkrachten, om naar Wit-Rusland te gaan of om naar huis te gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer