Verkeersagressie

Fietser die aangereden werd door andere fietser overleden

© jhm

Jelle Houwen

De 72-jarige fietser uit Zwevezele die tien dagen geleden het slachtoffer werd van verkeersagressie, is woensdag overleden. De man was op zondag 2 juli met zijn vrouw gaan fietsen. Toen ze Veldegem inreden, kruisten ze een 48-jarige man op een speedpedelec. Het bejaarde koppel schrok van de snelheid van de speedpedelec. De 72-jarige man zou de fietser daarop hebben uit­gescholden voor ‘zot’, waarna die laatste terugkeerde en de confrontatie opzocht. Volgens de vrouw kreeg haar echtgenoot een forse duw, waardoor hij met een smak in de sloot terechtkwam. Daarop vluchtte de man op de speedpedelec weg. De opgeroepen ambulanciers en mug-arts moesten hem ter plaatse verzorgen. Zijn toestand bleek kritiek.

Aan de hand van een flard van zijn nummerplaat kon de politie de man met de speedpedelec oppakken. Na een nacht in de cel werd hij vrijgelaten onder voorwaarden. Volgens hem had de bejaarde man hem eerst bij zijn T-shirt gegrepen, waarna ze bij duw- en trekwerk beiden in de sloot eindigden.

Met de dood van het slachtoffer, is de oorspronkelijke kwalificatie van ‘slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid’ omgezet naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot ­gevolg’. Volgens de advocaat van de man met de speedpedelec is het nog niet zeker dat hij daarvoor vervolgd wordt. (jh)