Paul Van Landeghem

Geen omleiding meer voor fietsers na aanleg laatste stuk fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen

Tussen Ekeren en Kapellen is het laatste stuk van de fietsostrade F14 aangelegd. Een buurtbewoner verzette zich jarenlang tegen de komst van het stuk fietsostrade. Maar uiteindelijk besliste een rechter begin dat jaar dit het stuk er toch mocht komen. Fietsers kunnen vanaf nu aan één stuk en zonder omleiding van Essen naar Antwerpen, en terug.

Met de aanleg van de fietsverbinding tussen Kapellen en het Antwerpse district Ekeren is er nu officieel een punt gezet achter het jarenlange protest die de volledige aanleg van de fietsostrade F14 tegenhield. Een buurtbewoner die vreesde voor z'n privacy ging vier keer in beroep tegen de komst van dat stuk fietsostrade. Maar uiteindelijk besliste een rechter in februari dat het ontbrekende deel er toch mocht komen.

Provincie Antwerpen

Geen omleiding meer

De F14 loopt van Antwerpen tot Essen en is in totaal 26 kilometer lang. De provincie Antwerpen is blij dat fietsers het traject nu aan één stuk kunnen afleggen. "Mensen moesten vroeger altijd 6 kilometer omrijden", klinkt het bij gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). "Daardoor verloren ze niet alleen veel tijd. Het was ook gevaarlijk omdat ze zich dan tussen de auto's moesten begeven. Dat probleem is nu gelukkig verleden tijd."

Ook districtsburgemeester van Ekeren reageert tevreden. "Met dit langverwachte nieuw stuk fietsostrade wordt een belangrijke ontbrekende schakel op de F14 weggewerkt. Het laatste deel was misschien maar anderhalve kilometer lang, maar ze is van grote betekenis voor de fietsveiligheid en het comfort van de vele gebruikers op de route tussen Antwerpen en Essen."

Meest gelezen