I'm a Barbie girl: bekijk hier hoe Margot Robbie de wereld rondreist in originele outfits van Barbie

Margot Robbie is dé personificatie van a Barbie girl, in a Barbie world. De Australische actrice - en titelrol in de film "Barbie" - brengt de wereldberoemde pop tot leven tijdens de perstour van de film, die eind juni van start ging in Beverly Hills, Los Angeles. Ze verschijnt wereldwijd op de roze loper in looks die geïnspireerd zijn op historische outfits van Barbie.

Ensembles van Prada, patronen van Valentino en accessoires van Chanel: het is een greep uit de kleerkast van Margot Robbie naar aanleiding van de release van de film "Barbie". De marketingmachine rond de langverwachte film draait al enkele weken op volle toeren.

Zo begon Robbie en de rest van de "Barbie"-cast eind juni aan een uitgebreide promotour om fans nòg meer in de Mattel-stemming te krijgen. Stylist Andrew Mukamal tilt daarbij de kleding van de actrice naar een heel ander (lees: ongezien) niveau. 

Mukamal zocht inspiratie bij de originele Barbie-poppen doorheen de jaren. Dat wil zeggen: muiltjes, minirokjes en roze. Heel veel roze. Behalve op de wereldpremière, daar pakt de stylist het iets anders aan.

Los Angeles, Verenigde Staten

Margot Robbie maakte een glamoureuze aankomst in Los Angeles voor de wereldpremière van de "Barbie"-film. Het zonnige Zuid-Californië is de thuisbasis van het Malibu-droomhuis van de pop. Voor die speciale gelegendheid liet Robbie het roze voor heel even achterwege. Ze koos voor een zwarte glitterjurk en is zo een exacte kopie van de "Solo in the spotlight"-Barbie uit 1961. 

Londen, Verenigd Koninkrijk

In Londen is Robbie's vorstelijke look gebaseerd op de "Enchanted evening"-Barbie, die werd uitgebracht in 1960. De filmster draagt een op maat gemaakte satijnen jurk ontworpen door Vivienne Westwood.  

Seoel, Zuid-Korea

Tijdens de première in Seoel brengt de Australische actrice een eerbetoon aan de "Day-to-night"-Barbie, die debuteerde in 1985. Haar outfit bestaat uit een roze blazer, een witte hoed met - wat had je verwacht - een roos lint en een kokerrok. Zelfs aan de telefoon wordt gedacht. It's all in the details, baby!

Eén "Day-to-night"-look is niet genoeg voor de filmster. Daarom trekt Robbie er nog een knalroos glinsterend turnpakje aan, gecombineerd met een tutu van het luxemerk Versace.

Op een persconferentie verwijst de actrice naar de "Sparkling pink"- Barbie uit 1964. Gekleed in een felroos Moschino-rokkostuum prijkt Robbie op de roze loper. 

Mexico-Stad, Mexico

Mexico-Stad vraagt volgens de Australische dan weer om "een gedurfd patroon". Robbie knipoogt met het ontwerp én het kapsel uit de jaren '80 naar de "Totally hair 25th anniversary"-Barbie uit 1992.

De opvallende outfits maken deel uit van een stevige marketingcampagne rond de film. Denk maar aan Instagramfilters, hits van sterren als Dua Lipa en Nicki Minaj, maar ook roze consoles, make-upcollecties en ontelbaar veel samenwerkingen met bedrijven. Woensdag 19 juli is het zo ver: dan komt de langerverwachte film bij ons in de zalen. 

Meest gelezen