REACTIES.Victor Campenaerts riep om zijn moeder, Tiesj Benoot baalt: “Er zat meer in, ik was bij de sterksten”

Jumbo-Visma probeerde meermaals met een renner in de ontsnapping te zitten. Wilco Kelderman en Wout van Aert probeerden het, maar het was Tiesj Benoot die erin slaagde. Benoot maakte een sterke indruk, maar moest Ion Izagirre laten rijden op de Col de la Croix Rosier en werd vierde. “Ik ben ontgoocheld ja”, aldus de Oost-Vlaming.

Michael Van Damme

“Ik heb in 2019 al eens een kans gehad om een Tourrit te winnen, maar toen haalde Impey het. Dit was opnieuw zo’n kans”, zei Benoot. “Ik zal ermee moeten leren leven. Ik voelde me bij de besten van de kopgroep en ik heb het gevoel dat er meer inzat dan een vierde plaats, dus ik ben ontgoocheld. Het waren natuurlijk sterke renners die mee zaten.”

Met naast Ion Izagirre ook Thibaut Pinot, Guillaume Martin en Matteo Jorgenson waren er renners mee die een aardig stukje bergop kunnen rijden. En Mathieu van der Poel is altijd een renner om rekening mee te houden.

“Toen Izagirre ging, keken we even naar elkaar. En dan bleef zijn ploegmakker Guillaume Martin in de wielen zitten. Cofidis heeft het goed uitgespeeld, ze verdienen de zege.”

© BELGA

Campenaerts: “Lang op mijn moeder geroepen”

Naast Benoot finishten nog twee Belgen in de top tien vanuit de vlucht. Dylan Teuns werd achtste, Victor Campenaerts tiende.

Campenaerts had deze etappe vooraf aangestipt, maar er niet op gerekend dat er zo hard zou worden gekoerst in de beginfase. Daardoor zaten er te sterke renners naar zijn zin mee voorin.

“Ik had deze etappe vooraf aangestipt, maar als je zo lang koerst, dan heb je alleen de beste renners van de wereld mee voorop. Of ik op mijn moeder heb geroepen? Ja en vrij lang. Ik weet niet of ze het tot in België gehoord heeft. Er zaten heel wat renners bij die bergop beter zijn dan mij. Het is dan vreselijk moeilijk om er iets van te maken.”

“Ik wilde die laatste klim in een redelijk strak tempo naar boven rijden en had gehoopt om met een redelijk goed groepje boven te komen, maar ik zat geïsoleerd. Ik heb dan een lange tijdrit richting de finish gereden om het peloton voor te blijven”, aldus Campenaerts.

Dylan Teuns is geen warm-weer-coureur

Dylan Teuns werd achtste. Het warme weer speelde niet in zijn voordeel. “Deze achtste plaats was niet het verhaal dat ik wilde schrijven”, aldus de renner van Israel-Premier Tech. “In het begin van de etappe was het chaos, maar ik durf te zeggen dat ik de beslissende ontsnapping uiteindelijk zelf geforceerd heb.”

“In het begin reed ik wat conservatief, want twee dagen geleden verschoot ik iets te vroeg één pijl. Als je je in de warmte overdoet, dan kan het voor een hele dag voorbij zijn. Maar dan achtte ik het moment gekomen. Ik geloofde in mijn winstkansen, maar ik het warme weer speelt niet in mijn voordeel. Ondanks de warmte, had ik een goede dag. Maar er zaten drie duo’s voorin en ik wist dat het een tactisch spel zou worden. Ik vond dat er al vrij snel renners waren die beurten aan het overslaan waren en de kat uit de boom keken. Dat is niet makkelijk. Ik had nog goede benen op de slotklim, maar niet de superbenen waar ik op gehoopt had.”

“Laten we hopen dat we de komende dagen in de Alpen een strijd op twee fronten krijgen: eentje voor de ritzege en eentje voor het klassement. Maar dat zal afhangen van Jumbo-Visma en UAE.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer