Dode (66) en twee gewonden bij steekpartij in Leiden, verdachte opgepakt na klopjacht

Bij de steekpartij in het centrum van de Nederlandse stad Leiden is een 66-jarige man aan zijn verwondingen bezweken. Dat zegt de politie. De dader is na een klopjacht aangehouden. Bij de steekpartij raakten nog twee mensen gewond, van wie één ernstig.

Bron: BELGA, De Telegraaf

De steekpartij gebeurde vrijdagochtend rond 9.30 uur in een pand aan de Oude Rijn in het centrum van de stad. Iets daarvoor wandelde een man het pand binnen. Om onduidelijke redenen stak hij de slachtoffers neer en vluchtte vervolgens weg.

De 66-jarige man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen, de andere twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie zocht met man en macht naar de verdachte steker.© HIELCO KUIPERS

De politie bevestigt dat het incident gebeurde bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, een centrum voor kerkelijke hulp en dienstverlening. De voorzitter van het centrum zei aan Omroep West dat de slachtoffers een betaalde medewerker en een vrijwilliger zijn en iemand die namens een andere organisatie een ruimte huurt in het pand.

Omstreeks 15 uur werd een verdachte aangehouden. De man zou door een fietser zijn herkend, die de politie verwittigde. Die stond meteen klaar op de plek waar de man zo goed als zeker zou passeren. De verdachte had ook een plastic pakket in zijn handen.

Volgens mensen die de man kennen, was hij niet stabiel. “Hij komt hier wel vaker langs. Als hij ‘goed’ is, dan is er niks aan de hand. Wanneer hij niet in goede toestand verkeert, is hij ontoerekeningsvatbaar.” Bronnen bevestigen dat de man in een hulptraject zit en bekend staat als geestelijk labiel. De politie liet korte tijd later weten een verdachte te hebben aangehouden. Wij onderzoeken of hij daadwerkelijk betrokken is geweest.”

© AS MEDIA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER