Een tweede ambtstermijn voor Trump? Grootste deportatie-operatie uit de Amerikaanse geschiedenis en einde van “oorlog tegen fossiele brandstoffen”

Voormalig president Trump is van plan om in zijn tweede ambtstermijn de grootste binnenlandse uitzettingsoperatie in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren en het inreisverbod verder uit te breiden.

Waarom is dit belangrijk?

Toen Donald Trump in 2016 tot president van de Verenigde Staten werd verkozen, was dat niet enkel een verrassing voor de wereld, maar vooral voor hemzelf. Dat Trump en co onvoorbereid waren, uitte zich toen in de benoeming van een aantal schimmige figuren op sleutelposten. 7 jaar later werken Trump en zijn getrouwen in alle stilte aan plannen om bij zijn herverkiezing een solide team klaar te hebben dat grote wijzigingen wil doorvoeren in het staatsapparaat.

In het nieuws. Als kiezers hem in 2025 terugbrengen naar het Witte Huis, zijn Donald Trump en zijn bondgenoten van plan een ingrijpende uitbreiding van het presidentiële macht over de regeringsmachinerie door te voeren, waarbij de structuur van de uitvoerende macht wordt hervormd om aanzienlijk meer autoriteit rechtstreeks in zijn handen te concentreren.

Een uitgebreide strategische planning en mobilisatie

In een hoofdartikel benadrukt het liberale weekblad The Economist de metic

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer