Jane Birkin in 1970.
Volledig scherm
PREMIUM
Jane Birkin in 1970. © Mirrorpix

Een ode aan Jane Birkin en haar ‘French girl style’: “Stout zonder dat het plat wordt, faut le faire”

Wat had Jane Birkin dat andere vrouwen niét hebben? De vraag stelt zich bij de golf van internationale rouw. Het antwoord heet: French girl style. Een moeilijk te definiëren, maar direct te herkennen mengeling van elegantie en nonchalance. Blote benen in gehaakte jurkjes. Sigaretten roken met gestifte lippen. Faut le faire. Jane geeft ons heimwee, en is een ode waard.

  1. 
Danni Heylen onthult ‘F.C. De Kampioenen’-geheim: “Het idee voor een grote musical lag op tafel, maar om deze reden zei ik stellig nee”
    Showbits

    Danni Heylen onthult ‘F.C. De Kampioenen’-ge­heim: “Het idee voor een grote musical lag op tafel, maar om deze reden zei ik stellig nee”

    Zondag mocht Danni Heylen 73 kaarsjes uitblazen, maar aan stoppen met werken denkt de actrice nog lang niet. “Zo lang het hoofd en het lichaam mee wil, gaat iemand die acteert niet met pensioen”, vertelt ze fier. Ook toen in 2011 na 21 jaar een einde kwam aan ‘F.C. De Kampioenen’, zat Danni allesbehalve in zak en as. Theatermakers casten haar bij de vleet voor nieuwe producties en dat maakt dat haar agenda tot juni 2025 goed vol staat. Waarom ze nog zo graag blijft acteren? En waarom er nooit een theaterversie van ‘F.C. De Kampioenen’ kwam? Je komt het te weten in deze nieuwe Showbits.
  2. KIJK. Zoon (7) André Hazes gaat vader achterna met zelfde kapsel: “Hij heeft al spijt”
    Play
    Showbizz

    Zoon (7) André Hazes gaat vader achterna met zelfde kapsel: “Hij heeft al spijt”

    Zo vader, zo zoon. André Hazes Jr. (30) heeft op sociale media beelden gedeeld van een dagje uit met zijn zoon Dré. De jongeman is te zien in de kappersstoel terwijl hij toch ietwat nerveus oogt. “De tranen schieten straks in je ogen, vriend”, plaagt André hem. Maar de kleine Hazes laat zich niet doen en is vastberaden highlights in z’n haren te zetten. De gelijkenis tussen de twee is alvast treffend. Ondertussen zit moeder Monique thuis vol spanning te wachten. Als extraatje schoor de kapper ook nog een bliksemflits in de nek van Dré.