© Hannelore Smitz

Familiedrama op Oude Markt in Leuven: vrouw en kind overleden, baby gewond

Bij een familiedrama op de Oude Markt in Leuven zijn maandagnamiddag een vrouw en een kind overleden. Een baby overleefde het en is intussen buiten levensgevaar. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

Hannelore Smitz

De politie werd om 16.20 uur op de hoogte gebracht door iemand die vroeger op de Oude Markt werkte. Die zou melding hebben gemaakt van een familiedrama bij zijn vroegere werkgever. De politie kwam ter plaatse en trof effectief een drama aan in de woning boven het Japanse restaurant Cocolo, bevestigt Julie Plevoets van het parket van Leuven. Een vrouw en een ouder kind kwamen om het leven, een baby overleefde het wel en is intussen buiten levensgevaar. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

De politie en het afstappingsteam hebben de buurt rond het restaurant afgezet en onderzoeken daar de precieze omstandigheden van het drama. Het restaurant ging een maand geleden, op 11 juni, open. Voordien waren in dat gebouw restaurant Yummi Yummi Ramen en Café Komeet er gevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer