Romeo Rau van de Federatie van Vishandelaars: “Alternatieven genoeg voor de dure tong en kabeljauw.”
Volledig scherm
PREMIUM
Romeo Rau van de Federatie van Vishandelaars: “Alternatieven genoeg voor de dure tong en kabeljauw.” © BELGA / Jan De Meuleneir / Photo News

Nederlandse vissers drijven prijs voor verse vis op: “We moeten afstappen van kabeljauw en tong”

Verse vis is duur. Vooral tong, tongschar en pladijs worden op de visveiling momenteel peperduur verkocht. Dat zal er niet op beteren, nu almaar meer Nederlandse vissers er de brui aan geven en onze noorderburen de veilingprijzen opdrijven. “We moeten durven afstappen van kabeljauw en tong”, aldus de Vlaamse sector. Dit zijn de goedkopere alternatieve vissoorten van het moment.

7 reacties

  • Karel Hoogerheijde

    10 maanden geleden
    Ik volg de reacties en wil wel iets melden, de Nederlandse regering en Europa hebben de Nederlandse vissers de nek omgedraaid dus omdat de vloot bijna is weggesaneerd en omdat ze bijna nergens meer mogen en kunnen vissen en de dure brandstof prijs en tekort aan personeel dat is de reden en niet de hardwerkende vissers.
  • karin verwimp

    10 maanden geleden
    Tong, tongschar en kabeljauw komen hier al lang niet meer op tafel. Er zijn veel goedkopere vissoorten te krijgen die ook nog eens beter smaken. Maar ja, domme mensen denken nu éénmaal dat alleen als iets veel geld kost, het ook wel heel goed zal zijn. En dus blijven de woekeraars succes hebben met hun wanpraktijken.
  • Willy van craen

    10 maanden geleden
    Als je diepvries vis koopt heb je ook een groot gedeelte toegevoegd water erbij als netto gewicht. De vis word geïnjecteerd zoals hesp .
  • richard lenssens

    10 maanden geleden
    Als je andere soorten vis op je bord hebt gehad dan eet je geen kabeljauw of tong meer. Er zijn veel lekkere vissoorten dan die twee maar er zijn er die zeeduivel of zeewolf zeebaars niet eten alleen om ze een lelijk uitzicht hebben nog thans zijn die heel smake-lijk en ja ondertussen ook duur als je hem moet kopen maar vang ze toch liever zelf.
  • roger casteleyn

    10 maanden geleden
    De "urkers" zijn voor hun vroegere gefoefel ook al niet vervolgd geworden. Dus nog maar eens de concurrentie de duvel aan doen. En zakken vullen.