Peter Van Hoorebeeck, rattenvanger bij de gemeente Boom, toont de eerste resultaten van de 'slimme vallen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Van Hoorebeeck, rattenvanger bij de gemeente Boom, toont de eerste resultaten van de 'slimme vallen'. © Klaas De Scheirder

Op rattenjacht nabij de camping van Tomorrowland: Boom schakelt ‘slimme vallen’ in om rattenplaag te bestrijden

Boom is op rattenjacht. Eén week nadat het filmpje van de ratten nabij de camping van Tomorrowland heel wat deining veroorzaakte, heeft het gemeentebestuur drie extra ‘slimme vallen’ laten plaatsen. En die aanpak lijkt te werken, want op een paar dagen tijd zijn er al vijftien ratten gevangen. Maar hoe werkt zo’n slimme val precies? En raakt het probleem nog opgelost tegen de start van het festival? Wij trokken dinsdagochtend mee op rattenvangst.

  1. LEVENSVERHAAL. Jan Pellens (84), havenreus die de schijnwerpers meed: “Hij verfoeide wachtmuziekjes, zijn klanten moesten perfécte service krijgen”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jan Pellens (84), havenreus die de schijnwer­pers meed: “Hij verfoeide wachtmu­ziek­jes, zijn klanten moesten perfécte service krijgen”

    Een man uit één stuk, gesteld op discipline. Tennis speelde hij tot zijn 82. “Hij zag er altijd tien jaar jonger uit dan zijn leeftijd”, zegt zoon Filip (58). Jan Pellens, overleden op 26 april, bleef liefst uit de schijnwerpers weg. Hard werken: daar draaide het om. Van Hessenatie maakte hij een reus in de maritieme wereld. Zijn idee voor een containerterminal aan de Schelde bleek van goudwaarde voor de Antwerpse haven. Sommigen vonden hem een sfinx. “Maar hij was een goedhartig man”, zegt vriend Robert Restiau. “Hij haalde zijn honden uit het asiel, vaak al acht of negen jaar oud.”
    Antwerpen
  2. Verras mama met bling: 5 juweliers in de regio Mechelen waar je het beste moederdagscadeau vindt
    PREMIUM

    Verras mama met bling: 5 juweliers in de regio Mechelen waar je het beste moederdags­ca­deau vindt

    Met Moederdag om de hoek is het tijd om onze moeders te eren en te verwennen. En wat is er nu beter dan een prachtig sieraad om haar te laten zien hoeveel ze voor ons betekenen? Of je nu op zoek bent naar een klassieke ketting, een elegante armband of een fonkelende ring, deze juweliers in Mechelen en omstreken hebben voor elke moeder iets bijzonders in petto.
    Mechelen, Bonheiden, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Lier