© AFP

“Meloni, je bent een racistisch stuk stront”: zanger van Placebo verdacht van beledigen van Italiaanse premier

Het parket in Italië heeft een onderzoek geopend naar de zanger van de Britse groep Placebo, Brian Molko. Hij noemde de extreemrechtse Italiaanse premier Giorgia Meloni onlangs op het podium “racistisch en fascistisch”.

mts
Bron: BELGA

De Brits-Amerikaanse artiest van 50 jaar nam deel aan het festival Sonic Park in Stupinigi, in de buurt van Turijn, op 11 juli. Op het podium zei hij voor duizenden toeschouwers: “Giorgia Meloni, jij fascistisch, racistisch stuk stront, fuck you”.

Sommige gemeenten hebben inmiddels laten weten dat ze zouden weigeren de groep op hun grondgebied te laten optreden. De stad Matera kondigde aan dat het haar subsidies aan hetzelfde festival dat daarheen zal verhuizen intrekt, terwijl de burgemeester van Sassari (Sardinië) vertelde dat hij de groep niet zou beletten hun concert op 1 augustus te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De gemeente Sassari veroordeelt niemand en heeft niemand lessen te geven. Als Placebo obscene, vulgaire handelingen doet, zal de groep zich voor het gerecht moeten verantwoorden, niet tegenover de burgemeester of de gemeente”, klinkt het.

Artikel 290 van de strafwet in Italië bestraft mensen die openbaar de Republiek beschimpen met boetes tussen 1.000 en 5.000 euro. Diezelfde regel wordt doorgetrokken naar het beschimpen van parlement, regering, constitutionele raad, gerecht of het leger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer