Waarom ze in deze bedrijven ’s middags gezelschapsspelletjes spelen: “Ideale manier om het hoofd leeg te maken”

In Het Landhuis zijn de gezelschapspelletjes intussen goed ingeburgerd op de werkvloer.© IF

Sint-Niklaas -

Gezelschapsspelletjes spelen onder de collega’s om zo de productiviteit van de medewerkers te bevorderen, werkt dat? Bij studie- en bouwkundig bureau SBE en in co-workingcomplex Het Landhuis in Sint-Niklaas namen ze de proef op de som. “De gezelschapsspellen zijn perfect om tijdens de middagpauze het hoofd even volledig leeg te maken”, klinkt het bij het personeel van SBE.

Yannick Joos

Gezelschapsspelletjes blijven een geliefkoosde bezigheid en tegelijk een ideale manier om mensen samen te brengen en elkaar beter te leren kennen. Maar uit een onderzoek van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, blijkt dat Belgen daar op de werkvloer veel minder nood aan hebben.

“Slechts één op de drie zou het fijn vinden om tijdens de lunchpauze een gezelschapsspel te spelen met collega’s”, zegt Bert De Smet, directeur van Asmodee België. “Het helpt nochtans om te ontspannen om daarna de werkdag met meer energie verder te zetten. Bovendien leer je je collega’s op een informele manier beter kennen.”

Graag werken

Bij ingenieursbureau SBE en co-working complex Het Landhuis in Sint-Niklaas verzamelen de personeelsleden zich wel regelmatig rond de spelletjestafel. “Het zijn net die kleine dingen als gezelschapsspellen die zorgen dat mensen graag komen werken. En wie graag werkt, is sowieso productiever”, vertelt Elke De Mayer, mede-eigenaar van Het Landhuis. “Als er een na de lunch een gezelschapsspel boven gehaald wordt, stijgt het energieniveau.”(Lees verder onder de foto)

Ook bij ingenieursbureau SBE worden de spelletjes regelmatig bovengehaald tijdens de lunchpauze.© IF

Ook voor projectingenieurs bij SBE Sam Bonte en Lotte Van den Eynden zijn de spelletjes perfect om tijdens de middagpauze het hoofd even leeg te maken. “Eerst waren het de echte bordspelfanaten die begonnen spelen, maar er volgden al snel meer collega’s”, klinkt het. ”Zelfs wie niet meedoet, kijkt graag toe om te zien hoe de rest het er van afbrengt.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen